VELJKO GOLUB biće predstavnik opštine Srbobran na takmičenju Srbija u ritmu Evrope

12. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura

Na veliko oduševljenje nekolicine mladih izvođača juče je održana audicija za muzičko takmičenje “Srbija u rutmu Evrope”, na kojoj je odlučeno da će opštinu Srbobran predstavljati Veljko Golub iz Nadalja.

Za učešće na audiciji, koju je u sali Malog pozorišta organizovao Dom kulture Srbobran, prijavilo se deset pevača, jedna plesna grupa i jedna devojka koja je takođe igrala. Svakom je pružena prilika da pokaže šta ume, neke je trema nadvladala pa su ostali malo u senci, dok su pojedinci imali nastupe za oduševljenje. Nakon prvog kruga dalje su prošli po jedan dečak i devojčica, a kao pobednik u drugom krugu pevanja proglašen je Veljko, sa kojim će stručni ljudi iz organizacije najvećeg takmičenja ove vrste kod nas, raditi u narednom periodu kako bi ga na najbolji način spremili za nastup u finalu takmičenja.

Na ovu temu razgovarali smo sa muzičkim direktotom festivala, Milošem Markovićem, koji je zadužen za odabir najboljih kandidata na audicijama. On se na prvom mestu zahvalio opštini Srbobran koja je ponovo odlučila da se priključi takmičenju. “Lično sam vrlo srećan što sam ponovo u Srbobranu, jer kada sam počinjao da radim, baš ovde je održana prva audicija. Mislim da je ove godine jako fin odziv mladih koji žele da nastupaju. Ne mogu reći da smo ja i kolege strogi pri odabiru, gajimo prijateljski odnos sa takmičarima, ali takođe biramo samo one najbolje. Mislim da svaka opština zaslužuje da je na ovako velikom takmičenju predstavljaju najbolji izvođači. Ove godine će biti rekordan broj opština uključen u takmičenje, čak 24, i svaki od tih gradova biće ponosan na svoje predstavnike, a mi ćemo se potruditi da ih za nastup spremimo najbolje što umemo, kao što je i do sad bio slučaj”, rekao nam je Marković.

Pre same audicije razgovarali smo sa jednim od takmičara, a na kraju se ispostavilo da je baš on izabran za predstavnika srbobranske opštine. “Volim da pevam, to mi je hobi broj jedan. Učestvovao sam već na jednoj audiciji pre par godina, svidelo mi se to iskustvo i odlučio sam da ponovim. Spremio sam dve pesme, od Adila ‘Moje si nebo’, i jednu stranu sa malo drugačijom izvedbom, reč je o nastupu gde se uz pevanje daje ritam sa čašom (Cup Song). Drago mi je što ću učestvovati na audiciji, a ako ne prođem, imaću jedno lepo iskustvo više”, bile su reči skromnosti mladog Veljka, koji u tom trenutku ni slutio nije da će pobediti.

Pred njim je put od nekoliko meseci, tokom kojih će raditi prvenstveno na svom pevanju, ali i na drugim aspektima nastupa kako bi njegova pesma, koju će izvoditi u televizijskom programu, bila kao da je evrovizijska. Veljko još ne zna sa kojom će pesmom nastupati, tek treba da se odluči koju evropsku zemlju će predstavljati, i koju će možda posetiti ako pobedi u finalu.

.

 

Facebook Komentari