Novi konkurs za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih

09. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Konkurs

Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu raspisao je novi Javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica u autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Namenjen je licima koja u skladu sa zakonom imaju, ili su imala status izbeglih, prognanih ili raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije, a imaju prebivalište na teritoriji APV odnosno u nekoj od navedenih opština: Senta, Subotica, Čoka, Novi Sad, Temerin, Srbobran, Apatin i Sremska Mitrovica.

Pomoć se odobrava jednokratno i bespovratno, u vidu mehanizacije, mašina, opreme i alata za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti, u cilju ekonomskog osnaživanja korisnika i stvaranja materijalnih uslova za njihovu potpunu i trajnu integraciju. Maksimalna vrednost pomoći je 200.000,00 dinara po korisniku a ukupan iznos sredstava predviđen za ovaj javni poziv je 4.000.000,00 dinara.

Uz Prijavu na Javni poziv, potrebno je dostaviti određenu dokumentaciju, najkasnije do 3. marta 2021. godine, a sve informacije o samom konkursu mogu se pronaći u zvaničnom dokumentu kojim se raspisuje JAVNI POZIV.

Facebook Komentari