6 košarkaša sa dvocifrenim učinkim u pobedi nad Karađorđevom

07. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Neverovatno je koliko se dobra košarka igra u Drugoj regionalnoj ligi, ni jedan tim nije za potcenjivanje, a to dokazuje i sinoćna utakmica između OKK “Srbobran” i KK “Karađorđevo”.

Srbobranci su i u ovom 12. kolu slavili, rezultatom 105:88, ali su se malo i pomučili da slome upornu ekipu iz Banatskog Karađorđeva. Sa samo 7 igrača došli su gosti u Srbobran ali su i pored toga pružili veliki otpor u prvom poluvremenu, pa čak i zapretili Srbobrancima prišavši im na samo 4 poena razlike u jednom momentu. Jasno je da je domaća ekipa ozbiljniji takmac i da sebi neće dozvoliti kiks  bez da ostave i posledji atom snage na terenu, a to je bio slučaj sinoć. U poslednjih 7 dana imali su “Zeleni” tri ozbiljne utakmice, od koje čak dva derbi susreta, usled čega ih je stigao umor i to je bio razlog za malo slabiji tempo igre protiv “Karađorđeva”.

Ovakvo stanje u ekipi uticalo je na to da se i postignuti poeni lepše rasporede međe igračima. Čak šestorica, od sedam kojih su se upisali u strelce, imalo je dvocifren skor i bar po jednu trojku, a prednjačio je kao i uvek Jovan Antić sa 30 poena i 6 trojki. Nemanja Trninić je sinoć zablistao ubacivši 24 poena i 3 trojke iz 4 pokušaja, Nikola Babić upisao je sebi 14 poena sa 4 trojke, dva poena manje sa jednakim brojem trojki pogodio je Aleksandar Srdanov. Takođe 12 poena sakupio je Dušan Samardžić uz 1 trojku, dok je Mihajlo Vukomanović imao 11 poena uz 1 trojku, a Strahinja Momčilović je postigao 2 poena.

Trener OKK “Srbobran”, Jovan Antić, bio je zadovoljan učinkom svojih igrača, “Rutinska pobeda u uslovima u kojima nas je zaista stigao umor, nismo mi na tom nivou da možemo igrati 3 utakmice u 7 dana. Prvu četvrtinu smo dobili zaista ubedljivo, u drugoj smo se malo opustili, ali smo se posle mog malo burnijeg tajm auta vratili na 20 poena prednosti, što je do kraja bila konstanta. U trenutku kad smo poveli sa 30 razlike poslao sam prvu petorku na klupu i pustio da utakmicu privedu kraju igrači sa klupe. Zadovoljan sam pobedom, bitno mi je bilo samo da se niko ne povredi. Hvala bogu to smo i ostvarili. Čestitam momcima i idemo dalje.

Sledeće subote u Novom Sadu, od 16:00 časova, igramo revanš derbi sa ekipom ‘Sport’s World’. Mi smo i dalje neporaženi, a oni imaju jedini poraz od nas. Naravno idemo na pobedu, ali nam neće biti ni malo lako, moramo se dobro odmoriti i pružiti mnogo bolju igru od ove danas. Stvarno smo se izmorili. Ponavljam, nemamo mi taj kvalitet ni broj igrača da možemo svaka tri dana da igramo na tako visokom nivou. Moram pohvaliti sve momke, jer su i pored toga dali sve od sebe. U sve tri utakmice smo ubacili 100 i više poena, i niko od igrača nije bio loš.

Poslednje, 14. kolo, subota 20. februar, dolazi nam “Apatin”, nakon čega bi trebalo da se zna tačno koji to timovi uz nas idu u plej-of. Po 4 najbolje plasirane ekipe iz obe grupe Druge regionalne lige se plasira u završnicu takmičenja, prenose se bodovi stečeni protiv ekipa koje su obezbedile plasman, a samo jedan tim može da obezbedi put u Prvu Srpsku ligu. Potrudićemo se da to bude ‘Srbobran’. Za sad je imperativ pobediti u Novom Sadu, a zatim i protiv ekipe iz Apatina, iako ova druga ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Nama je jako važno da u plaj-of odemo bez porza, jer nam to daje mnogo veće šanse za osvajanje prvog mesta”, rekao nam je trener Andrić.

 

Facebook Komentari