Pobede se samo nižu. Još dve recke dodate u dva dana.

03. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Samo par dana pošto je u derbiju savladao novosadski KK “Sport’s World”, OKK Srbobran je ponovio uspeh i u Subotici protiv tamošnje ekipe Kk “Spartak”, rezultatom 94:101.

Klub koji sa ponosom nosi ime subotičkog sportskog društva nedavno je promenuo trenera čime je već snažan tim dobio novu energiju i želju da se bori za više ciljeve, odnosno plasman među 4 najbolje ekipe i tako izbori plej of. Imali su Subotićani snažan motiv i zato su igrali nesvakidašnje dobro, ali opet nedovoljno. Utakmica je kao i sve do sad tokom najvećeg dela vremena bila u rukama srbobranske ekipe, čak 19 poena viška u 3 četvrtini. U četvrtoj četvrtini domaći tim ubacuje u najvišu brzinu i skoro poravnava odnos u koševima. Samo 4 minuta pred kraj te deonice zaostajali su 3 poena za gostima.

Neizvesnost rešavaju Jovan Antić i Dušan Samardžić, prvo Joca pogađa dve uzastopne trojke, a zatim Duka ubija moral Subotičana sa jednim pogotkom van linije 6,75 metara.

Pomenuti Antić postigao je 49 poena (8 trojki), Samardžić 24 poena (4 trojke), Mihajlo Vukomanović 18 poena, Stefan Rekić 7 poena (1 trojka) i Nemanja Trninić 3 poena. Ovom pobedom došlo se do ukupnog skora od 11 pobeda u istom broju kola, a jedna pobeda je došla juče, kada je ekipa “Proleter” iz Ravnog Sela predala meč Srbobrancima te je zabeležen  službeni rezultat 0:20. Ekipa iz Ravnog Sela ima veliki broj zaostalih utakmica, a kako imaju pravo da tokom sezone predaju jednu utakmicu, odlučili su da to bude ona protiv najjače ekipe u ligi, jer kako su i sami konstatovali, verovatno je da bi izgubili svakako.

Već u subotu, 6. februara, OKK “Srbobran” igra redovno 12. kolo, revanš meč sa timom KK “Karađorđevo” iz Banatskog Karađorđeva koji zauzima treće mesto na tabeli. U prvom međusobnom susretu slavio je naravno “Srbobran”, rezultatom 69:100. Gosti imaju učinak od 4 pobede i 6 poraza, uz jednu utakmicu zaostatka. Naši “Zeleni” naravno idu na pobedu kao i u svakom duelu.

Facebook Komentari