Prostorije ambulante su dezinfikovane, vakcinacija danas nastavljena

01. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Kako je već poznato u nedelju nije bilo moguće vakcinisati se, ovaj dan iskorišten je da se prostor ambulante koji se koristi u te svrhe detaljno dezinfikuje, kako bi od ponedeljka moglo nesmetano i bez bojazni da se primaju pacijenti prijavljeni za vakcinaciju.

Posao dezinfekcije poveren je Javnom komunalnom preduzeću “Graditelj”, koje je i do sad redovno obavljalo ove poslove u Domu zdravlja, s tim što je ovaj poslednji tretman bio dodatno potreban kako bi se građani koji su potpuno zdravi, jer drugačije nije moguće primiti vakcinu, maksimalno zaštitili od virusa Covid 19. Do danas u Srbobranu je vakcinisano ukupno 607 građana koji su se za imunizaciju prijavili preko portala eUprava , a zatim su bili pozivani da dođu u Dom zdravlja u tačno određeno vreme. Sistem i dalje nastavlja da funkcioniše na ovaj način, jer se pokazao dobro, te svi koji žele da se vakcinišu mogu tako i da se prijave.

Za one koji nisu u mogućnosti, iz bilo kog razloga, da prijavu podnesu onlajn, ostavljena im je mogućnost da to učine lično. Za tu namenu građanima su na raspolaganju dve adrese, u zgradi opštine, soba broj 9, ili u Domu zdravlja kod volontera kog je obezbedila opština, koji će pomoći građanima da se prijave, odnosno učiniće to putem interneta umesto njih.

Facebook Komentari