Dan bez duvanskog dima lepše nam je svima

31. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Akciju u organizaciji Crvenog krsta Srbobran, “Dan bez duvanskog dima lepše nam je svima”, realizovali su njegovi članovi i volonteri u holu supermarketa Idea, danas popodne.

Delili su se flajeri koje je islikala jedna mlada volonetrka Crvenog krsta, kojima se objašnjava da je život bolji bez duvanskog dima. Prva preporuka sa slike flajera je da pušač umesto jakih i začinjenih jela treba da jede voće, na drugoj je naslikan pištolj, što poručuje da je jednako tako opasna i cigara, a na trećoj su prikazana crna pluća pušača.

„U našu akciju povodom dana bez duvanskog dima uključeni su naši volonteri i članovi Crvenog krsta. Danas ćemo u holu supermarketa Idea deliti ove flajere našim sugrađanima sa upustvima i preporukama u borbi protiv pušenja. Osim toga naši članovi i volonteri su uključeni i kao ispomoć u našem Domu zdravlja, kako bi se što efikasnije odvijala vakcinacija građanstva“, rekao je ovim povodom novi sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, i uz to dodao da je u predstojećem periodu namera ovdašnjeg Crvenog krsta rad na omasovljavanju članstva i uključivanje u rad ove organizacije što više mladih ljudi.

Facebook Komentari