“Belle” su do pete pobede došle preko Sremica

31. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ženski košarkaški klub “Srbobran” juče je došao do pete pobede u Drugoj ligi Srbije, u utakmici 16. kola koju je odigrao na svom terenu, ugostivši tim ŽKK “Srem” iz Sremske Mitrovice (72:64, po četvrtinama 21:14, 20:19, 15:13 i 16:18).

Iako je pobeda bila očekivana, do nje se nije došlo lagano, prvenstveno zato što je tim i dalje nekompletan. Trener Subić je na raspolaganju imao svega 10 devojaka, i to sve sa mladim igračicama koje iza sebe nemaju dugu minutažu u seniorskom dresu. Tim su do pobede vodile: Slađana Lukić sa 31 poenom, čak 4 trojke, Jelena Curaković ponovo sa dabl-dabl učinkom, 15 skokova i 19 poena, sa jednom trojkom. Jedina još dvocifrena u skoru bila je Tisa Šućurović sa 11 poena, dok je Mirjana Zorić pogodila 7 poena i ostvarila 12 skokova, a Mirjana Đokić 4 poena.

Slađana Lukić bila je naš sagovornik nakon ove utakmice. Ona je krajem 2020. došla u srbobransku ekipu kao veliko pojačanje što je i opravdala svojim dosadašnjim nastupima. Slađa je sezonu počela u prvoligaškoj ekipi “Vrbas”, iz istoimenog komšijskog mesta, ali je nakon neslaganja sa tamošnjom upravom ostala bez angažmana, nakon čega dolazi u Srbobran, gde je, kako i sama kaže, srdačno dočekana.

“Kroz razgovor sa predsednikom ŽKK ‘Srbobran’, brzo smo postigli dogovor, i ja sam već nakon jednog treninga zaigrala prvu utakmicu. Sam početak je bio izazov, jer smo u vrlo kratkom periodu, od svega par nedelja, odigrale 6 utakmica. Nismo možda imale dovoljno sreće, mogle smo da zabeležimo više pobeda, ali dolazi i to polako. Dobro treniramo, devojke se zalažu i žele da igraju, što i meni daje dodatnu motivaciju. Nakon večerašnje pobede mislim da nema ni govora o tome da se borimo za opstanak u ligi, već da ćemo sezonu završiti na zlatnoj sredini tabele. 

Večeras smo bile snažno motivisane da pobedimo, dale smo sve od sebe, borile smo se i mislim da smo zaslužile ovu pobedu. Što bi se reklo, ostavile smo srce na terenu. Odigrala sam svih 40 minuta, i moram priznati da je bilo vrlo naporno sve vreme držati jednak tempo i koncentraciju. Devojke su mi u tome pomogle, širila se dobra energija i bodrile smo se međusobno tokom cele utakmice. Čak i sredinom treće četvrtine kad su protivnice napravile seriju i prišle nam rezultatski, nismo odustajale i uspele smo da se vratimo na bezbednu koš razliku. Jasno je da nije moguće celu utakmicu održavati isti tempo, bilo je tu i padova u igri, ali smatram da smo bolja ekipa i da smo to pokazale”, rekla je za naš portal Slađana Lukić.

Zadovoljan je bio i Slobodan Subić, kojem je ovaj meč nosio određenu dozu pritiska zbog pređašnje pozicije na tabeli. “Svakako da je ovo bio jedan od najvažnijih mečeva za nas zbog stanja na tabeli. Sjajno je utakmicu otvorila Jelena Curaković, baš kapitenski, i dala prvih 11 naših poena čime je unela sigurnost u igru. To je faktički bila razlika koju smo održavali tokom ostatka utakmice, da li koji poen više ili manje, a tako smo i završili duel. Sve devojke su dale svoj maksimum, a izdvojio bih sjajnu košgetersku  partiju Lukićeve. 

Kontrolisali smo sa manjim oscilacijama celu utakmicu, a dodatno bih pohvalio dominaciju u skoku, kako ofanzivnom tako i defanzivnom. Spremali smo se tako da sačuvamo njihovu visoku igračicu i rekao bih da smo to tokom utakmice uraditi perfektno i da su to bili ključni parametri ove utakmice, što je zasluga celog tima. Čestitam devojkama na odličnoj utakmici, a protivniku na fer igri! Takođe čestitam svim našim ekipama mlađih kategorija, koje su ovog vikenda pobedile u utakmicama u svim uzrastima. Naravno, upućujem čestitke momcima iz OKK ‘Srbobran’ na velikoj pobedi u derbiju”, detaljan je bio u čestitkama trener Subić. Sledeće kolo Srbobranke putuju u Vršac, 13. februra.

 

Facebook Komentari