FK Srbobran se uveliko sprema za nastavak sezone

25. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Fudbalski klub “Srbobran” je sa svojim seniorskim sastavom počeo pripreme za prolećni deo sezone, prvi trening je bio još 15. januara, i vredno se radi na formi čak 6 dana nedeljno.

Kako smo od trenera Dušana Medića saznali, tim su u ovom prelaznom roku napustili Sale Glendža, koji je pojačao ekipu u Lovćencu, golaman Borivoje Babin je otišao u Bačko Gradište, a Srđan Radojković svoju karijeru nastavlja u Austriji. “Nadam se da je to sve kad su odlasci u pitanju, a na nama je da se do početka takmičenja dodatno pojačamo popunjavanjem nekih upražnjenih mesta. Možda smo sa pripremama krenuli malo ranije, bar kad je pitanju naš rang takmičenja, ali računam da će to doneti određenu prednost u ligi. Momci rade vredno, ima ih dovoljno na okupu, mada još čekamo par momaka kako bi smo bili kompletni. Na raspolaganju su nam pored našeg stadiona i sportska sala kao i teretana. Takođe dogovorili smo 6 prijateljskih utakmica u ovom pripremnom periodu, prva već 31. januara ovde kod nas, dok ćemo za ostale još dogovoriti termine”, rekao nam je trener Medić prilikom naše posete treningu. On nam je potvrdio i da će prva takmičarska utakmica biti 6. marta, kada “Srbobran” gostuje u Crvenki.

Par reči čuli smo i od predsednika kluba iz Šumice, Nemanje Perendića. “Raduje me što je okosnica tima ostala, veliki broj Srbobranaca. U prvom delu sezone smo osvojili 17 bodova i stoga smo svesni da ako želimo da ostanemo u ovom rangu takmičenja, moramo da dovedemo pojačanja. U narednom periodu će nam to biti u fokusu, uz saglasnost trenera i uprave, dovešćemo adekvatne igrače koji će pojačati tim. Moram pohvaliti rad trenera i momaka u ekipi, vidi se da zajednički ulažu trud i da imaju dobru komunikaciju, a sam trener Medić je uložio dosta vremena u pripremu samih treninga i jasno postavio put. Nadamo se da ćemo u martu izaći na teren spremniji, fizički i taktički, sigurno bolje nego što smo dočekali jesenji deo sezone. Ta prva utakmica nam je izuzetno bitna, jer gostujemo direktnom konkurentu za opsanak u ligi. Shodno tome mi smo u obavezi da dovedemo još 5-6 igrača kako bi smo obezbedili kvantitet i kvalitet, i kako bi smo odgovorili na sve zahteve, izdržali i pod kartonima i mogućim povredama, jer će sezona biti duža za tri vanredna kola”, stav je Nemanje Perendića.

Mlađe kategorije fudbalera počele su treninge u sportskoj dvorani 13. januara, a kad nastupi toplije vreme može se očekivati izlazak na travnate terene. Trenerski tim mlađih kategorija je ostao nepromenjen: Zoran Mijić kao trener koordinator, Borislav Stanaćev trener za uzrast poletaraca i petlića, kao i Žarko Jorgić čiji pioniri drže prvo mesto u svojoj ligi.

Facebook Komentari