Nepobedivi ponovo prebacili STOTKU

23. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ukoliko je neko došao do informacije da će Omladinski košarkaški klub “Srbobran” promeniti ime u “Nepobedivi”, treba da zna da to nije tačno, ali bi bilo apsolutno opravdano da se to desi. Večeras su “Zeleni” u Apatinu trijumfovali nad tamošnjom ekipom rezultatom 76:103, po četvrtinama: 19:21, 17:25, 19:34, 21:23.

Potpuni egal u igri ova dva tima trajao je tokom cele prve četvrtine, čak i tokom pola druge, ali onda sledi mini serija od 10 poena gostiju. Povratak na teren u drugom poluvremenu doneo je samo agoniju kod domaćina jer rešenja za razigrane Srbobrance nije bilo. U jednom momentu razlika se popela na 35 poena, uz veliki broj asistencija Joce Antića u trećoj deonici. On je postigao 32 poena, čak 6 trojki, a pri tom je poslednjih 10 minuta meča odmarao na klupi.

Duga zimska pauza gotovo da nije ostavila traga na momcima, čak im je i prijala reklo bi se, pogotovo onima koji su morali da zaleče povrede, tu se prvenstveno misli na Duleta Samardžića koji je nakon operacije morao da se oporavlja, a večeras je ipak zaigrao i doprineo pobedi svog tima. Isto je učinio i Aca Srdanov koji nije igrao godinu dana usled teške povrede i zahtevnog procesa oporavka.

Svi sa klupe su večeras imali priliku da zaigraju, ali se nisu svi upisali kao strelci. Nikola Babić je odigrao sjajnu utakmicu posgodivši 5 trojki i ukupno 23 poena, neumorni Đuka, Mihajlo Vukomanović, upisao je sebi 21 poen, sa jednom trojkom i dvocifreni broj skokova, Nemanja Trninić dao je 11 poena, od čega 3 trojke, Stefan Jokanović 7 poena – jedna trojka, Dušan Samardžić 4 poena – jedna trojka, Aleksandar Srdanov 3 poena iz jednog šuta, i Strahinja Zelić 2 poena.

Posle osam odigranih kola, uz isti broj pobeda, samo dva tima u Drugoj regionalnoj ligi “Sever” mogu se pohvaliti tim učinkom, a to su OKK “Srbobran” i KK “Sports World” Novi Sad. Iako prvu poziciju na tabeli drži “Srbobran”, zbog ubedljive koš razlike, u subotu 30. januara, u 19.00 časova, će se odlučivati o tome ko ostaje usamljen na vrhu kao neporaženi tim. Taj derbi susret igraće se u Srbobranu i sigurno je da će biti pravi košarkaški spektakl, te je prava šteta što publika neće moći da uživa u njemu.

Uspesi Omladinskog košarkaškog kluba retko su usamljeni, pored pobede seniora, isto su danas učinili i pioniri. Pobeda na domaćem terenu protiv KK “Titel”, rezultatom 76:67, bila je lagani trenig za ovu uigranu i talentovanu ekipu u koju se polažu velike nade. Stefanu Jokanoviću ovo je i bukvalno bio trening pred drugi nastup za seniorski sastav, postigao je 39 poena, od čega 30 u prvom poluvremenu, uz ukupno 6 trojki. Matija Simanić dao je veliki doprinos pobedi sa 17 poena i 3 trojke, Maka Spasić 13 poena i 3 trojke, Luka Jevtić 4 poena, a Stefan Filipović jednu trojku.

Facebook Komentari