SRBOBRAN je u četvrtfinalu Kupa Srbije

22. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Kup Srbije u košarci za srbobranske devojke je ove sezone vrlo uspešan, što potvrđuje jučerašnja pobeda kojom su svoj klub uvele u četvrtfinale takmičenja. U Novom Sadu je u meču osminefinala pobeđena ekipa “Proleter” rezultatom 55:65 (6:14, 16:20, 20:13, 13:18).

Bilo je potrebno i malo sportske sreće da se dođe do četvrtfinala, što nikako ne umanjuje uspeh Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, već samo potvrđuje izreku da sreća prati hrabre.

Ubedljivu pobedu “Belle” su najavile već na samom startu sinoćne utakmice, odmah su napravile potrebnu koš razliku i tu prednost su kasnije samo održavale, uz usputne rezultatske padove i skokove. Najveća razlika je postignuta sredinom treće četvrtine, plus 18 poena za gošće, ali je na kraju iste deonice prednost bila samo 5 poena.

Slađana Lukić snažno je vodila napad ŽKK “Srbobran” do ove pobede, postigla je 26 poena i tako postala najkorisnija igračica utakmice. Uz to zabeležila je 8 skokova i pogodila čak 4 trojke iz 8 pokušaja. Kapiten Jelena Curaković postigla je dabl-dabl učinak, 16 poena i 14 skokova, 6 u napadu i 8 u odbrani. Zatim slede: Mirjana Đokić sa 9 poena, Mirjana Zorić 6, Tisa Šućurović i Mila Ivetić po 3, dok je Tamara Kasa postigla 2 poena. Minutažu su dobile i Milica Ćeran, Livija Guljaš, Dunja Kulačin i Branka Subić, ali se nisu stigle upisati u strelce.

Ova utakmica je bila retka prilika u kojoj je kapiten Jelena Curaković igrala protiv svoje sestre Ivane. Obe su odlično odigrale, a kuriozitet je da su jedino bliznakinje na ovoj utakmici napravile dabl-dabl. Ivana Curaković je za nešto više od 26 minuta igre ubacila 11 poena i ostvarila 10 skokova.

Nakon ove utakmice “Srbobran” čeka četvrtfinalna utakmica u kojoj će se za dalji prolaz nadigravati sa ekipom “Art basket” iz Beograda. Pobednik te utakmice će se odlučivati u Srbobranu, nakon čega će bolja ekipa otići na završni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević”.

Parovi četvrtfinala Kupa Srbije:

  • Srbobran – Art basket
  • Partizan 1953 – Vojvodina 021
  • Radnički Kg – Radivoj Korać
  • Student/NŽKA – Crvena zvezda.
Facebook Komentari