Počela masovna vakcinacija građana. Upućen je poziv Srbobrancima da se prijave.

20. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” od jutros obavlja vakcinaciju građana opštine Srbobran za imunizaciju protiv korona virusa. Za ove potrebe koristi se ordinacija očnog lekara, deo ambulante koji se nalazi u dvorištu i fizički je odvojen od ostatka zgrade.

Kineska vakcina Sinofarm juče je dopromljena u srbobranski Dom zdravlja iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine i već jutros od 8:00 časova počelo se sa imunizacijom građana, naravno na dobrovoljnoj osnovi. Kao i kod prethodno pominjane Fajzer/Biontek vakcine, revakcinacija se obavlja nakon isteka tri nedelje.

Iz Doma zdravlja upućen je apel građanima da se prijave za vakcinaciju u što većem broju, kako bi se postigli efekti kolektivnog imuniteta. Građani koji žele da se prijave za vakcinaciju mogu to da učine preko apolikacije euprava, ili pozivom na broj 0800 222 334. Radno vreme pozivnog centra je od 8.00 do 20.00 časova svakog dana. Prijavljeni građani biće pozvani da dođu u ambulantu kako bi bili vakcinisani, a poziv će im biti upućen i za primanje druge doze vakcine.

Mnoge naše sugrađane je zanimalo da li je potrebno, ili kad mogu, da se vakcinišu ako su već preležali COVID 19. U ambulanti smo dobili informaciju da je vakcinacija i kod njih moguća, ali tek nakon što istekne period od 45 dana od dobijanja negativnog testa, odnosno od kad se vodi da su ozdravili.

Facebook Komentari