Novu godinu košarkašice su započele pobedom

11. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Iako je po prethodnom planu nastavak košarkaške sezone trebao biti dosta kasnije, Ženski košarkaški klub “Srbobran” odigrao je prvu zvaničnu utakmicu u 2021. godini već 10. januara. Reč je o zaostalom meču 9. kola Druge lige Srbije, koja je odigrana u Požegi, gde je domaćin bila tamošnja ekipa “Sloga”.

Jasno je svima, pa i čelnicima Košarkaškog Saveze Srbije, da je ovako rano startovanje takmičenja rizizično jer igračice su još u decembru prekinule trenažni proces, slavili su se novogodišnji praznici, i sigurno je da se gubi na kvalitetu igre, a da ne govorimo o velikim šansama za povrede. Ipak prisutan je zaostatak u neodigranim mečevima, nastao usled epidemije kovida, koji se mora nadoknaditi kako bi prvenstvo moglo regularno da se privede kraju.

Utakmica u Požegi igrala se u nedelju od 16:30, a dug put koji su Srbobranke prešle kao da im je koristio. Nije prvi put da na najudaljenijim gostovanjima devojke iz autobusa odmah izađu na parket i zatim odigraju odlično. Moguće je da duga vožnja utiče na igračice da budu potpuno smirene, da vreme utrošeno u putu iskoriste za formiranje pozitivnih misli, na druženje i međusobno povezivanje, na stvari koje jednu ekipu čini pobedničkim timom.

Utakmicu nije krasio veliki broj datih poena, što je i očekivano, ali je zato karakter u igri Srbobranki bio čvrst. Rezultatski gledano bila je ovo neizvesna utakmica, sa malim viškom koševa na strani gošći, što je bio slučaj tokom gotovo cele utakmice. Po četvrtinama rezultat se kretao: u prvoj 13:16, druga 15:17, “Sloga” uspeva da dobije treću sa 11:10, a četvrtu ponovo uzimaju “Belle” 9:12, što u konačnom rezultatu iznosi 48:55 za ŽKK “Srbobran”.

Najkorisnija igračica pobedničkog tima, ali i cele utakmice, bila je izuzetna Mirjana Zorić, ona je ubacila 17 poena, uz jednu trojku, 7 skokova, asistenciju i ukradenu loptu. Kapiten Jelena Curaković nije zaostajala sa 13 poena, takođe jednom trojkom, uz 12 skokova, Slađana Lukić ubacila je 11 poena i zabeležila 3 skoka, neizostavna Tisa Šućurović ostvarila je 7 poena uz jednak broj skinutih lopti, Mirjana Đokić 5 poena, Tamara Kasa 2 postignuta poena. Tokom igre koševe nisu dale, ali su doprinele pobedi skokovima i asistencijama: Livija Guljaš, Mila Ivetić, Dunja Kulačin i Larisa Vijatov.

“Pre svega bih čestitala protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Što se tiče naše igre, nije bila baš najsjajnija i nismo mogle da uspostavimo ‘onaj’ naš ritam. Borile smo se, imale smo veliku želju i mislim da je svaka od nas dala svoj maksimum, i eto trud se na kraju isplatio. Čestitam i mojim devojkama, izborile smo se da početak ove godine obeleži pobeda, što će nadam se najaviti jednake rezultate i u nastavku sezone. Idemo dalje još jače”, ne manjka optimizma u rečima raspoložene Mirjane Mike Zorić, kako i treba da bude na startu novog takmičarskog ciklusa.

Jednako zadovoljan rezultatom, ali i nekim segmentima prikazane igre, bio je i trener srbobranskog tima, Slobodan Subić: “Utakmica sama po sebi nije obilovala kvalitetom, što i rezultat pokazuje, ali mi je drago što smo na teren izašli hrabro sa željom da se takmičimo i na kraju pobedili. Rekao bih da smo se na vreme prilagodili uslovima za igru, imali veliku želju, da mlađe igračice sve bolje koriste svoje minute, ali da su na kraju kada se lomilo iskusnije igračice preuzele odgovornost i mirno utakmicu privele kraju. Radili smo na prethodnim treninzima na otklanjanju nekih nedostatka u igri, posebno bih pohvalio taj deo, i istakao da je zadovoljstvo biti trener ekipe koja želi da sve dogovore sprovede u delo, bori se srcem na terenu i veruje u ono što radimo i želimo! Pobeda znači puno za samopouzdanje, a naravno i u borbi za poziciju na tabeli, ali okrećemo se već sledećem meču, radimo dalje i očekujemo još bolje partije”, rekao je Subić.

 

Facebook Komentari