JKP GRADITELJ: Zimska služba besprekorno obavlja posao

11. januar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Jedino komunalno preduzeće u opštini Srbobran, JKP “Graditelj”, stoji na usluzi građanima tokom čitave godine, a namera je da se sa takvom praksom nastavi i u 2021. godini uz još kvalitetniju uslugu, rekao nam je direktor preduzeća Miloš Jovanović.

Tokom današnjeg razgovora sa Jovanovićem centralna tema bilo je održavanje puteva u uslovima snežnih padavina, ali nas je direktor uverio da ni u drugim poslovima kojima se bavi “Graditelj”, neće biti problema. On je na prvom mestu svojim sugrađanima čestitao ulazak u Novu godinu i poželeo im prvenstveno zdravlje i sreću, jer po njemu te dve stvari ne treba razdvajati i obe su podjednako važne za život.

Moram napomenuti da smo se mi odavno spremili za ove uslove, još 15. novembra smo bili apsolutno spremni za sneg, a naša dežurna služba radi 24 časa sedam dana u nedelji. Sinoć je na teren izašlo 5 vozila, uklanjan je sneg sa kolovoza i bačena je so na svim prioritetnim ulicama u opštini. Jutros u 5 sati na teren su ponovo izašle ekipe koje uklanjaju snag, a građani i sami mogu da potvrde da već oko 10 časova snega nije bilo ni u jednoj ulici. Takođe očišćene su i pešačke staze i prilazi pešačkim prelazima na svim mestima koja su u planu rada preduzeća, tako da mislim da građani mogu biti zadovoljni”, rekao je u uvodnom razgovoru direktor Jovanović.

“Dosta često građani dolaze u zabludu oko toga koje su saobraćajnice u nadležnosti ‘Graditelja’ i to je važno da razjasnim. Naša dužnost je da održavamo samo lokalne puteve, ali mi samoinicijativno očistimo i regionalne puteve u našim naseljenim mestima jer ne želimo da čekamo službe ‘Bačka put’, kojima su ti putni pravci drugog ili trećeg prioriteta. Tu spada i put od Srbobrana do nadaljske raskrsnice, koji mi očistimo iako nije u našoj nadležnosti jer želimo da građani Turije i Nadalja imaju odmah prohodne puteve. Ne želimo da se bilo ko iz ta dva naseljena mesta oseti zapostavljeno. Most u Srbobranu, iako nije naša nadležnost, potpuno je očišćen, pri tom mislim i na staze, prilaze i stepeništa, jer znamo da veliki broj naših građana sa Vašarišta ima potrebu da ga pređe već u rano jutru. Inače, ostale saobraćajnice van neseljenih mesta nisu naš posao, i neke moguće zamerke za njihovo stanje ne mogu se nama upućivati. 

Zalihe soli kojima raspolažemo su dovoljne, danas će nam biti isporučemo još 50 tona, što je ugovoreno ranije, ali nismo hteli do sad da je povlačimo sa lagera dok ne potrošimo stare zalihe. Trudimo se da vodimo ovo preduzeće domaćinski, da nam so ne propada. Za večeras je najavljena ledena kiša i pad temperature, zbog čega će zimska služba kasnije popodne posuti novu količinu soli, kako bi se sprečila poledica i kako bi naše ulice bile bezbedne. Putevi će u svakom momentu biti prohodni, i to građanima mogu da obećam. Zimska služba ne radi samo onda kad je vidite na ulicama, ona dežura non stop i prati meteo uslove”, rekao nam je u kratkom razgovoru Miloš Jovanović, direktor JKP “Graditelj”.

On je istakao da je prethodna godina bila puna izazova za sve, pa tako i za preduzeće koje vodi. “Poznato je građanima da smo imali dodatne izazove na pogrebnom, gde smo prilikom sahranjivanja kovid zaraženih, morali da ispunjavamo stroge procedure. To je značajno otežavalo i komplikovalo posao, ali smo se i sa tim uspešno nosili”, dodao je Jovanović za kraj.

Facebook Komentari