Pokrajina finansira kružni tok kod katoličke crkve

29. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture. Vrednost bespovratnih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za 21 projekat iznosi 18 miliona dinara. Jedan od ugovora potpisao je i primio i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran. Ovo je četvrti ugovor o podršci pokrajinskih organa vlasti projektima opštine Srbobran u poslednje dve nedelje.

Prema danas sklopljenom sporazumu, za izradu tehničke dokumentacije (idejno rešenje, studija opravdanosti sa idejnim projektom, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje): “Projekat rekonstrukcije raskrsnice ulica Petra Drapšina, Filipa Višnjića, Doža Đerđa i Cara Lazara u vidu kružne raskrsnice na državnom putu IB – 15”, Pokrajinska vlada – Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, izdvojiće 1.280.145 dinara. Ovaj projekat ukupno je vredan 1,8 miliona dinara i obaveza opštine Srbobran biće da obezbedi 519.855 dinara.

“Za kraj godine sklopili smo još jedan vredan ugovor sa Pokrajinskom vladom, kojim otpočinju neophodne pripreme za buduće unapređenje saobraćajne infrastrukture u Srbobranu. Kružni tok na navedenom mestu doneće bolji protok saobraćaja i veću bezbednost svih učesnika u njemu, što je za naše građane i sve druge koji prolaze kroz Srbobran najvažnije. Pratimo sve konkurse viših organa vlasti, pokrajinskih i republičkih, i tako otvaramo mogućnosti da sa manje sredstava i brže i efikasnije realizujemo važne planove i ideje. Ono što na taj način uštedimo ulažemo u druge projekte i tako brže i efikasnije razvijamo infrastrukturu naših naselja”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Uručujući ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je na to da je Pokrajinska vlada ovog meseca izdvojila i 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština. Reč je o projektima namenjenim bezbednijem saobraćaju u zonama škola i postavljanju semafora, a jedan od njih takođe je stigao u opštinu Srbobran.

„Mi smo preko resornog sekretarijata krajem 2018. godine obrazovali Savet za bezbednost saobraćaja i sproveli Studiju obeležja bezbednosti saobraćaja, koja je pokazala da se prosečno na godišnjem nivou događa oko 7.000 saobraćajnih nezgoda u AP Vojvodini, od toga 40 posto u Novom Sadu. Cilj nam je da se smanji broj tih nezgoda, a bezbednost i unapređenje saobraćaja biće jedan od naših prioriteta“, rekao je Mirović.

Uz Srbobran, bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove dobili su Beočin, Bač, Bečej, Opovo, Vrbas, Sombor i Irig, a za semaforizaciju raskrsnica i pešačkih prelaza – Bač, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjiža, Vrbas, Novi Sad, Pećinci, Žabalj i Irig.

Nakon izrade dokumentacije, lokalne samouprave konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih fondova za nastavak ovih projekata, čiju će realizaciju Pokrajinska vlada podržati zbog njihove velike važnosti za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

preuzeto sa: www.srbobran.rs

Facebook Komentari