Milion dinara za pomoć ugroženoj deci i mladima

29. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Nemogućnost organizovanja zajedničkog dočeka Nove godine na Trgu slobode dala je opštini Srbobran priliku da opredeljena sredstva utroši u nešto drugo, humanije. Ukupno milion dinara biće upućeno kao pomoć najugroženijim građanima Srbobrana, složni su u stavu čelni ljudi opštine: Radivoj Debeljački, Milena Alargić i Milica Zarić.

Za kupovinu paketića, deci iz socijalno ugroženih porodica, izdvojeno je 320 hiljada dinara, a kako okupljanje nije dozvoljeno, Deda Mraz je decu obišao u njihovim domovima i podelio im paketiće. Sa Deda Mrazom su paketiće delili predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, predsednik Saveta MZ Srbobran, Slobodan Subić i humanitarac Žića Maradona, uz svesrdnu pomoć svojih saradnika. Radost dece je bila ogromna, neki su zahvalnost iskazali pevanjem novogodišnjih pesmica, i naravno svi su želeli da se fotografišu sa Deda Mrazom.

Pored ovoga opština će izdvojiti 400 hiljada dinara za pomoć deci i mladim osobama kojima je potrebna dodatna podrška u razvoju kao i deci koja boluju od retkih bolesti, 10 hiljada dinara po osobi. Ova sredstva će biti podeljena odmah po ulasku u Novu godinu, po podacima Centra za socijalni rad. Ostatak sredstava, do milion dinara, opredeljen je kao pomoć dvema porodicama koje su ove zime u požarima ostale bez krova nad glavom. Za rekonstrukciju krova na kući porodice Popović već su ustrošena sredstva, dok će porodici Kišutcai, čiji je dom potpuno uništen, novac biti dat kao dodatna podrška za rešavanje stambenog pitanja.

“Nekolicina naših sugrađana nije u mogućnosti da svojoj deci obezbedi paketiće za najveselije praznike u godini, zato je lokalna samouprava tu da se pobrine da i mališani iz ugroženih porodica dobiju svoj novogodišnji poklon i raduju se praznicima kao i svi mi. Uz to pomoć upućujemo i deci čije zdravlje je ugroženo, a nismo zaboravili ni one koji su izgubili dom. Ova godina je u Srbobranu obeležena značajnim humanitarnim aktivnostima, red je da je tako i završimo”, rekao je predsednik Debeljački.

 

 

Facebook Komentari