Pokrajina odobrila Srbobranu 700.000 dinara

25. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu.

Jedan od ugovora, ukupno vredan 700.000 dinara, potpisao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran. Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, dodeljena su i opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj i Šid.

“Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu”, rekao je predsednik Mirović.

Nakon potpisivanja ugovora, Radivoj Debeljački ocenio je da saradnja sa pokrajinskim organima vlasti, kao i u ovom slučaju, u kontinuitetu donosi unapređenje kvaliteta života u opštini Srbobran.

“Pre samo nekoliko dana sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, potpisali smo ugovor u ulaganju u unapređenje bezbednosti saobraćaja, a već danas smo sklopili dogovor o još jednom ulaganju u oblast elektronskih komunikacija i informacionog društva. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam dobili smo 600.000 dinara za postavljanje video nadzora u vrtiće ‘Snežana’ i ‘Pčelica’ Predškolske ustanove ‘Radost’, kao i 100.000 dinara za postavljanje hot spot lokacije za besplatan internet na Trgu slobode. Nastavićemo da redovno pripremamo projekte za konkurse Pokrajinske vlade i njenih sekretarijata, takođe i za konkurse Vlade Srbije, jer podrška koju dobijamo obezbeđuje nam da lakše i sa manje sredstva realizujemo vredne projekte, na korist svih građana opštine Srbobran”, rekao je Debeljački.

Ovaj konkurs je, kako je istakao Mirović, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine. “Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja da uvek i na svakom konkursu pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama”, naveo je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana. “Budžet Sekretarijata je 60 odsto veći nego prošlogodišnji i sav taj novac će biti usmeren upravo privredi i turizmu u lokalnim zajednicama”, kazao je Ivanišević.

Vest preuzeta sa: www.srbobran.rs

 

Facebook Komentari