Žića nastavlja da pomaže. Stigli su sto, stolice i kuhinjsko posuđe

22. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Nesreća koja je zadesila porodicu Kišucai, kada su u požaru ostali bez doma, strašna je i teško da neko može da razume taj očaj, ako i sam nije prošao kroz nešto slično, ali je važno da osećamo empatiju. Mnogi Srbobranci su pomagali i dalje će, a Žića Maradona je u tome čini se najistrajniji, obezbedio je za ovu porodicu sto i solice za trpezariju, kao i komplet kuhinjskog posuđa.

“Nisam mogao da dozvolim da meni draga porodica, sa čak četvoro mališana, dočeka Božić a da nema gde da sedne i iz čega da ruča na ovaj sveti dan. Svako treba da može svoje verske praznike, bar one najveće i najdraže, da dočeka na pristojan način, ako sam bar malo tome doprineo ja sam srećan. Vidim da su lepo smešteni i da se osmeh vratio na lica dece, budućnost im je izvesna i to mi je jako važno. Imaju osnovno za život i sad je ostalo da se sakupi novac za obnovu kuće, nadam se da ćemo to do proleća svi zajedno uspeti da rešimo. Moramo se ujediniti oko toga”, rekao nam je Žića Maradona ovom prilikom.

Porodica Kišucai smeštena je u kući koju im je na korišćenje ustupila jedna druga srbobranska porodica puna saosećanja. Ovo su primeri koje je potrebno da dupliciramo kako bi svi članovi naše zajednice bili sigurni da će biti zbrinuti ako ih zadesi slična nedaća, svakome se može desiti, a nije baš svako u mogućnosti da se iz nje sam i izvuče.

Facebook Komentari