Najlepša novogodišnja EKO JELKA

21. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

U zabavištu “Bubamara” u Nadalju obeležen je kraj prvog polugodišta i kraj ove, neobične i teške, kalendarske godine. Pred zimski raspust, mali bubamarci su poslali poruku svetu “Budite svi dobro i zdravo, živite svi u miru i brinite o svojoj životnoj sredini”.

Veseli i kreativni bubamarci su se, sa svojim roditeljima, okupili u dvorištu vrtića, kako bi proslavili uspešan konkurs koji su sproveli u proteklom periodu. Kako je “Bubamara”, višegodišnji nosilac titule najuspešnije predškolske ustanove u oblasti razvoja ekološke svesti kod dece i zaštite životne sredine i trenutno je u procesu sticanja statusa Međunarodne Eko škole, organizovali su, kakav drugi nego ekološki konkurs za najlepšu novogodišnju eko jelku. Naime, porodični zadatak je bio napraviti najlepšu novogodišnju eko jelku, od prirodnih i recikliranih materijala.

Žiri, nastavnica likovne kulture u penziji, Julija Kovač i direktorica predškolske ustanove su imale težak zadatak. Sve jelke su proglašene za najlepše, jer to zaista i jesu, ali ipak su se izdvojile i one koje su ekstra najlepše. To su Sarina i Mašina, Sergejeva i Ognjenova jelka. One su nagrađene specijalnim Eko nagradama, živa jelka sa busenom, donacija Mesne zajednice Nadalj, koje je najkreativnijim Bubamarcima uručila Dejana Aleksijević, predsednik Saveta MZ.  Vaspitačice su se pobrinule da i sva deca učesnici konkursa, budu nagrađena edukativnim, ekološkim i voćnim paketićima.

Kako bi Bubamara bila jedan od najlepših novogodišnjih ukrasa Nadalja, svi zajedno, deca, roditelji i vaspitačice su okitili jelku u dvorištu vrtića. Ona će prolaznicima da šalje najlepše novogodišnje želje: “Mnogo sreće i lepih snova, Neka vam donese godina Nova! Mir, zdravlje i sreća neka vas prati, i veselu graju u vrtiće da nam vrati! Uz najlepše novogodišnje želje, “Bubamara” šalje veliku zahvalnost roditeljima, MZ Nadalj i lokalnoj samoupravi, na podršci i saradnji. Srećna Nova 2021. godina.

Facebook Komentari