Pokrajina finansijski podržala srbobranske projekte namenjene omladini

18. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Sekretarijat za sport i omladinu u Vladi Vojvodine odobrio je sredstva za dva projekta koja su pristigla na raspisane konkurse iz Opštinske uprave Srbobran, ukupne vrednosti 315 hiljada dinara.

Dobra saradnja opštine Srbobran sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu u prethodnim godinama bila je evidentna, a kako se čini dolaskom novog čoveka na poziciju resornog sekretara sa saradnjom će se nastaviti u jednakom obimu. Ugovore je u Novom Sadu preuzeo Jovan Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, a predao mu ih je sekretar Dane Basta.

Dvojica prijatelja složila su se da podrška projektima koji direktno osnažuju omladinu jeste ključna kako bi se ta populacija zadržala u manjim sredinama, jer samo tako se obezbeđuje izvesna budućnost za zajednice izvan velikih gradskih jezgara. “Iskreno sam zahvalan sekretaru na razumevanju koje ima za nas koji se borimo za razvoj sporta i omladine u manjim sredinama, a posebno za naš Srbobran. Odlični odnosi sa dosadašnjim sekretarom, Vladimirom Batezom, nastavljeni su i sa Danetom Bastom, koji iako je na toj funkciji tek od nedavno, već je spreman da pomogne i uloži ozbiljan rad. Projekti za koje su nam odobrena sredstva za cilj imaju osnaživanje Kancelarije za mlade, za šta su odobrena sredstva od 165 hiljada dinara, dok je za projekat Sprovođenja omladinske politike u 2020. godinu Pokrajina izdvojila 150 hiljada dinara. Oba projekta dolaze iz Kancelariji za mlade naše opštine. zbog čega sam siguran da će dobijena sredstva biti usmerena baš tamo gde treba da budu, za našu omladinu. Saradnja sa resornim sekretarijatom će se nastaviti  i u narednoj godini, imamo ideje za koje smatram da zaslužuju podršku, a verujem da će se sa tim složiti i sekretar Basta”, rekao je ovim povodom Jovan Andrić.

Iz Kancelarije za mlade smo saznali da će deo dobijenih sredstava biti utrošen za pokretanje projekta “Karijerni info centar”, nove ideje koja treba da poradi baš na osnaživanju mladih ljudi koji žele da se ostvare u sveri poslovanja, željni da rade i stvaraju. To potvrđuje prethodno pomenutu želju vlasti da zadrži mlade na selu i da će ulaganjem u takve ideje to pokušati i da ostvari.

Facebook Komentari