Mikulaš posetio BISER i delio paketiće

18. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser” imalo je priliku da bude jedno od prvih destinacija u Srbobranu koje je ulepšano poklonima pred Božić.

Korisnike dnevnog boravka u “Biseru” posetili su članovi Kluba za negovanje tradicije i običaja iz Srbobrana, koji su sa sobom poveli i Mikulaša, ili ti Svetog Nikolu, koji ih je darivao sa pregršt paketića. Radost je naravno bila velika, jer ova ekipica sa Vašarišta voli da se druži i rado primaju goste, a pogotovo kad su u prazničnom raspoloženju.

“Naši korisnici dnevnog boravka jako vole praznike, uvek se obraduju gostima i znaju da cene pažnju koja im se ukaže. Osmeh na njihovim licima govori mnogo i daje nam podstrek da im isplaniramo što više aktivnosti koje će ih uposliti, biti im zanimljive i pozitivno uticati na njih. Poseta Kluba za negovanje tradicije, čiji članovi su se lepo maskirali, lep je gest i mnogo im hvala na tome”, rekla je tokom posete Marinela Sabo, defektolog logoped zaposlen u Udruženju “Biser”.

Angela Robotka, predsednica Kluba za negovanje tradicije i običaja, rekla nam je da je ova poseta samo deo aktivnosti koje oni sprovode. “Paketiće smo delili i u dvorištu rimokatoličke crkve, kad smo pripremili i podelili 120 paketića za decu. Naravno da su ove godine na snazi epidemiološki uslovi kojih smo se pridržavali, tako da to okupljanje nije moglo biti onako veliko kao prošle godine. Deljenje paketića od strane Mikulaša je deo naše tradicije i mi želimo i volimo da je negujemo, a i mališanima se dopada i rado dolaze. Kako smo pripremili malo više paketića ove godine, poželeli smo da obradujemo i korisnike dnevnog boravka u Udruženju MNRO ‘Biser'”, rekla nam je Angela.

Facebook Komentari