Pobeda košarkašica protiv pirotskih Gimnazijalki

17. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Sinoć je u Hali srbobranskog Centra za sport odigrana zaostala utakmica 8. kola Druge ženske lige Srbije u košarci, u kojoj su snage odmerile igračice ŽKK “Srbobran” i “Gimnazijalac Tigar” iz Pirota, a slavile su Srbobranke sa 74:66 (17:19, 24:23, 24:8, 9:16).

Vanredno kolo i vanredan rezultat za naše devojke u ovoj takmičarskoj sezoni, posle niza poraza usledilo je slavlje i to zasluženo. Najnovije pojačanje tima, Slađana Lukić, značajno je doprinela da igra ekipe “Srbobran” bude stabilna, smanjio se broj neiskorišćenih napada i manje su se gubile lopte, štoje i ostalim igračicama popravilo igru. Ona je ujedno bila i najkorisnija u svom novom timu, doprinela je ukupnom rezultatu sa 24 poena, uz dve trojke. Značajan doprinos pobedi dala je kapiten Jelena Curaković, koja je postigla 17 poena i 16 skokova. Mirjana Đokić postigla je 11 poena, uz jednu trojku, Murjana Zorić 4 poena, koliko je postigla i Mila Ivetić, dok je Dunja Kulačin ubacila tri poen iz jednog šuta.

Posebno izdvajamo najmlađu igračicu ekipe ŽKK “Srbobran”, Tisu Šućurović, devojčicu kojoj je ovo prva sezona u seniorskom dresu, ima samo 15 godina, a već igra na visokom nivou. Tisa je na parketu provela više od 30 minuta, postigla je 11 poena, ostvarila 14 skokova i svom timu donela snagu za veliku pobedu. Sa ovim je saglasan i trener Slobodan Subić, naš sagovornik posle odigrane utakmice.

“Imali smo u poslednje vreme dosta problema, gotovo da nismo trenirali tri nedelje jer je ceo stručni štab, uz 5-6 igračica, bio oboleo od korona virusa, tako da je ova pobeda izvanredan uspeh. Mnogo nam je pomogla Slađana Lukić, donela je čvrstinu u igri, sigurnost u situacijama kada se protivnik diže rezultatski i kada se utakmica lomi, što je njen zadatak, a sigurno je da će njeno iskustvo mnogo značiti devojkama. Imali smo dve dobre utakmice u Smederevskoj Palanci i Prijepolju, gde se videlo da se naša igra popravlja i da je pitanja trenutka kad ćemo početi da dobijamo mečeve. Treninzi u poslednje dve nedelje su bili odlični, moram da pohvalim devojke za uloženi trud i rad, a to se danas videlo i na terenu”.

“Energija na terenu je odlična, o tome govori i današnjih neverovatnih 25 ofanzivnih skokova uz više igračica sa dvocifrenim učinkom, jedna sjajna timska pobeda. Tisa je danas bila naš džoker, čemu se niko nije nadao. Njoj je ovo prva sezona u ovom rangu takmičenja i uopšte seniorskom timu. Devojčica koja je 2005, godište i koja je imala zdravstvenih problema ove godine uspela je da uz požrtvovan rad poslednjih nedelja dođe u poziciju da bude jedna on najboljih u timu. Sve čestitke za nju. Naravno moram istaći i Jelenu Curaković čija je forma u uzlaznoj fazi i koja se prema svemu odnosi baš kapitenski, tu je naravno i Slađa, Mirjana Đokić, dok je standardno dobra Mirjana Zorić danas imala problem sa ličnim greškama”. 

“Veliki broj igračica nam je i dalje van konkurencije za tim. Dragana Kekezović ima posledice nakon preležanog korona virusa i u ovom momentu je neizvesno kada će priključiti ekipi. Olgica Plećaš poslednje dve utakmice izostaje usled nekih privatnih razloga, nadam se njenom brzom povratku u tim, dok Jelena Ćurčić i Branka Subić još uvek nisu spremne da zaigraju iz zdravstvenih razloga. Fale nam ove devojke, baš sad u decembru nam je raspored popunjen. Igraćemo od 1. do 28. decembra ukupno 8 utakmica. U nedelju igramo redovno kolo prvenstva sa beogradskom KK ‘Karaburma’, zatim u sredu Kup utakmicu, pa vikend utakmica sa ekipom iz Zrenjanina, i još jedna odložena sa požeškom ŽKK ‘Sloga’. Odigrali smo 4 utakmice, još 4 nas očekuju do kraja ovog meseca”, pojasnio je strateg srbobranskog tima.

Par utisaka nakon pobede podelila je sa nama i Jelena Curaković: “Mislim da je ova pobeda došla potpuno zasluženo, kao šlag na tortu, uložile smo mnogo napornog rada i sad smo za to nagrađene. Želim da se zahvalim mojim devojkama i da im čestitam  na pobedi. Konačno smo mogle da počnemo sa treninzima, sve smo se skupile sa željom da dobro treniramo i mislim da se to vidi. Zaista sam ponosna kako smo kroz celu utakmicu držale kontinuitet u odbrani i u napadu, jesmo promašile dosta koševa, bilo je i nerezonskih šuteva, ali ni jednom nismo odustale. Bez obzira na sva dešavanja na terenu mi smo nastavljale da igramo u visokom ritmu, nešto što nas je uvek krasilo danas je moglo da se vidi na terenu. Drago mi je što sam kao kapiten uspela da u ekipi probudim pozitivan duh.

Ove sezone se ustalio jedan obrazac igre kod nas, a to je da se mi obično razigramo tek u drugom poluvremenu. To sa jedne strane nije dobro jer ako je prvo polivreme bilo baš loše onda treba juriti rezultat, ali danas smo to izbegle. Tokom prve dve četvrtine bile smo egal sa protivnicama, a zatim smo nakon poluvremena napravile potrebnu razliku i samo je održavale do kraja. Mi smo tim koji bolje igra kod kuće i smatram da moramo da se vratimo na nivo koji je igran pre dve sezone, kada smo na svom terenu bile nepobedive, a da u gostima pokušamo da napravimo prevagu, tu potrebnu razliku za bolji plasman u ligi. Sigurna sam da ćemo te neke naše, da kažem ‘lapsuse’ u igri, popraviti i da će ih u daljem takmičenju biti sve manje. Drago mi je što smo pobedile, potrebno nam je bilo da osetimo malo te pozitivne enrgije nakon utakmice, a trebeće nam i za naredne “, rekla nam je kapiten Jelena Curaković.

Facebook Komentari