Uručena donacija za nabavku dečijih ortopedskih kolica

15. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava

Kada su nedavno posetili porodicu Dinjaški i upoznali se sa njihovim životnim izazovima, predsednik opštine Radivoj Debeljački, zamenica predsednika Milica Zarić, i humanitarac Živorad Đurić – Žića Maradona, saglasili su se da je prvo što treba nabaviti za ovu porodicu jesu ortopedska kolica za dete, kako bi najmlađi član porodice, šestogodišnji Luka, mogao da se kreće.

Luka boluje od cerebralne paralize i nema potrebno mobilno sredstvo jer je njegova nabavka izuzetno skupa, što njegovi roditelji nisu u mogućnosti da priušte. U pomoć su pritekli opština Srbobran i organizacija „Budi human“, kako bi se obezbedio novac koji nedostaje za kupovinu istih. Cena kolica je 130 hiljada dinara, socijalno može da pokrije troškove u visini do 80 hiljada dok je Žića Maradona odlučio da donira ostatak nedostajućeg novca.

Tim povodom u kancelariji predsednika opštine Srbobran održan je sastanak na kom je Human Žića Maradona roditeljima malog Luke uručio potrebna sredstva, a zatim su nastavljeni razgovori na temu drugih problema koji tište ovu mladu porodicu, a tiču se deteta. Predsednik Debeljački bio je optimističan i uveren da će lokalna samouprava pronaći načine da se i za te izazove iznađu rešenja.

“Svaki put kada nekom od naših građana obećamo da ćemo njihov problem rešiti, to posle izvesnog vremena i ispunimo, što je i danas slučaj. Veliko mi zadovoljstvo pričinjava to kada znam da smo neki problem rešili. Saradnja opštine i njenih institucija sa humanitarcima, kojih je u Srbobranu svakim danom sve više, su dobitna kombinacija za sve naše građane koji imaju neki naizgled nerešiv problem. Raduje me što ljudi humanog srca izlaze u javnost i tako utiču na sebi slične da se i oni priključe akcijama činjenja dobrih dela. Mogu slobodno da najavim da će u narednom periodu biti još ovakvih akcija, u kojima ćemo sve više iskazivati solidarnost, i ujedno se nadam da će se ta vrlina brzo duplicirati među ljudima”, rekao nam je Radivoj Debeljački po uručenju donacije.

Koverat sa 50 hiljada dinara, koji je predao majci malog Luke, Žića Maradona je svojeručno ukrasio i posvetio malom borcu koji je na humanitarca očigledno ostavio snažan utisak. “Kada sam ga upoznao odmah sam uz ime Luka dodao prefiks Sveti, jer za mene su deca upravo takva. Tokom mog dugogodišnjeg humanitarnog rada u mnogo prilika sam učestvovao u nabavkama različitih ortopedskih kolica, ali ovaj put to je za mene poseban čin jer je u pitanju dete od samo 6 godina. Veliko hvala upućujem predsedniku opštine Radivoju i zamenici Milici, jer su osobe koje imaju potrebu da pomognu ljudima u nevolji, rado to čine i uključuju nas pojedince koji imamo istu misiju”, uvek iskren Žića Maradona.

 

Facebook Komentari