Srbobran ponovo u RITMU EVROPE

15. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Lokalna samouprava

Ternutno jedina televizijska produkcija koja je potpuno okrenuta deci, pesmi i muzici jeste “Srbija u ritmu Evrope”, projekat čiji je deo od početka bila i opština Srbobran, uz kratku pauzu, a od danas deca iz naše sredini ponovo će dobiti priliku da u ovom prestižnom takmičenju pokažu šta umeju.

Naime, na danas održanom sastanku predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i direktor programa “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, potpisali su ugovor kojim su obnovili saradnju. “Poželeću svojim gostima dobrodošlicu, drago mi je da se ponovo vidimo i što smo u prilici da zajednički na najlepši način promovišemo našu opštinu, kroz pesmu i dečije osmehe. Zadovoljstvo mi je što je saradnja ponovo uspostavljena, na obostrano zadovoljstvo. Ovaj ugovor omogući će našoj mladoj i talentovanoj deci da se pokažu pred širokim televizijskim auditorijumom, da predstavljaju mesto u kom odrastaju i da se takmiče sa vršnjacima iz drugih krajeva zemlje.Ovaj projekat je napredovao u poslednjim godinama, koristi za lokalnu zajednicu su sad značajnije, što smo mi u lokalnoj samoupravi prepoznali i odlučili da se uključimo”, izrazio je zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora predsednik Radivoj Debeljački.

Par reči o obnovi saradnje i projektu koji vodi novinarima je uputio i  Igor Karadarević direktor programa “Srbija u ritmu Evrope”. “Moram da priznam da se u nastavak saradnje ulazilo studiozno, razmatrali smo sve moguće nedoumice i pronalazili najbolja rešenja kojima smo izlazili u susret jedni drugima, što je na kraju rezultiralo jednim pozitivnim ishodom. Prihvatili smo konstruktivne kritike od strane predsednika opštine, koje smo usvojili, ali smo dobili i pohvale. Postali smo jedini program ove vrste na Prvoj srpskoj televiziji, a ono koji prate naš rad mogli su da primete da se mi emitujemo i na televizijama u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji. Trudili smo se da sagledamo sav svoj rad, da greške koje smo pravili vrlo brzo ispravimo i da budemo uvek bolji. Iz godine u godinu smo napredovali, jer kako vidim vraćaju nam se gradovi koji su iz nekih razloga odustajali od ‘Ritma Evrope’. Mi radimo samo zbog dece i nije nam milo kada saznamo da smo jedini program te vrste koji se održao u 2020. godini, nije nam milo ni kad znamo da ćemo ostati jedini u narednoj godini, ali nam je milo kad čujemo od predsednika opštine da ćemo zbog Srbobranske dece imati potpunu podršku. Takav stav ljudi koji vode gradove i opštine nam daje u amanet da moramo biti odgovorniji, profesionalniji i deset puta bolji i sve to zbog dece”.

Da je podsticanje mladih talenata osnovni cilj projekta, stava je i izvršni direktora “Srbija u ritmu Evrope”, David Makević. “Verujem da ćemo u opštini Srbobran pronaći mnogo mladih i talentovanih ljudi, koji će na kvalitetan načim predstavljati svoju lokalnu zajednicu. Naša prethodna saradnja sa opštinom Srbobran je bila jako dobra, zbog čega je sa moje strane iniciran nastavak rada sa ljudima ovde. Podsticanje razvitka kulture i umetnosti je vrlo važno, i hvala predsedniku što to razume, a ja vam želim prosperitet na tim poljima što će se verujem i desiti jer ulažete u mlade snage”, za kraj je rekao Makević.

Kako je epidemija korona virusa i dalje prisutna, a nema indicija da će nestati ni u prvoj polovini naredne godine, program “Ritam Evrope” će biti malo drugačiji. Audicija će se održati u februaru 2021. godine i pratiće organizaciono mere Vlade koje u tom momentu budu propisane. Stav organizatora je da se “sjaj u očima” ne sme izgubiti, odnosno da živi program treba da postoji ako je to ikako moguće. Takođe snimaće se spotovi u svakoj opštini koja učestvuje, celodnevno snimanje koje će na najbolji način predstaviti sredinu iz koje takmičar dolazi. Kako je već poznato svaki učesnik predstavlja neku od zemalja Evrope, a pobednici kao nagradu dobijaju put u zemlju koju su predstavili na takmičenju.

Facebook Komentari