Prodajna izložba BISERA održana u skupštinskoj sali

11. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, udruženje

Bliska saradnja opštine Srbobran i Udruženja za pomoć MNRO “Biser” iznedrila je jednu malu i lepu izložbu u sali SO Srbobran, na kojoj su predstavljeni ručni radovi korisnika dnevnog boravka sa Vašarišta.

Izložba božićnih i novogodišnjih ukrasa imala je i prodajni karakter, te su službenici opštinske uprave u pauzi imali mogućnost da kupe po neki ukras za svoj dom. Namerno je izabrana Velika skupštinska sala za ovu izložbu, jer zbog svoje veličine dozvoljava boravak nešto više osoba, a svi koji su bili prisutni nosili su zaštitne maske, čime su ispoštovane epidemiološke mere.

“Usled epidemije nismo bili sigurni da li da uopšte održimo izložbu, ali smo u poslednjem trenutku napravili dogovor i izložba je održana, u manjem formatu ali ipak je lepa. Svi su u obavezi da nose maske, koriste se sredstva za dezinfekciju, a osobe zainteresovane da vide i kupe ukrase ulaze pojedinačno u salu, čime smo ispoštovali propisane mere. Mnogo nam znači što u ovoj godini najzad možemo negde da se pojavimo i prikažemo radove naših korisika. Oni su srećni što eto bar pred Novu godinu mogu da se pohvale svojim umećem, a obraduje ih svaka pojedinačna prodaja. Drago im je što se ljudima sviđa ono što naprave. Kako je ovo bila jedina prilika za izlaganje doneli smo sve što smo mogli, pa su se tu pored ukrasa i čestitiki našle i ikebane svih veličina, stoljnaci, natstoljnaci i dr.”, podelila je s nama svoje utiske Martina Habina, voditelj aktivnosti i medicinska sestra u Udruženju “Biser”.

Kako nam je Martina rekla njeni štićenici su bili vrlo uzbuđeni kada su saznali da će izložbe ipak biti, užurbano su sve popakovali i po dolasku u zgradu opštine sve istovarili iz kombija, jedino im nije bilo drago to što je u prodaji, pored Martine, mogla da učestvuje samo još jedna osoba. Sve je bilo u redu nakon zajedničkog  fotografisanja uz izložene rukotvorine, a prodavca su odabrali izvlačenjem jednog imena, što je za njih bilo vrlo uzbudljivo.

U “Biseru” još uvek ne znaju da li će biti posete Deda Mraza dnevnom boravku, jer je zdravstvena situacija i dalje zabrinjavajuća. Ostaje nada da će se u narednim danima popraviti, ili da će se bar obezbediti striktno kontrolisani uslovi u kojima bi paketići bili podeljeni.

Facebook Komentari