POBEDA! OKK Srbobran 103-64 KK Basketball Stars Futog

05. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Redovno 10. košarkaško kolo Druge regionalne lige “Sever grupa A” započeto je sinoć u Srbobranu, gde je domaći Omladinski košarkaški klub dočekao futoški KK “Basketball Stars”.

OKK “Srbobran” slavio je u ovom meču ubedljivo, rezultatom 103:64 (24:19, 32:12, 25:17 i 22:16), što je bilo i očekivano jer je razlika u klasi timova značajna. I pored svih teškoća sa kojima se sportska takmičenja održavaju ove godine, srbobranski tim uspeva da zadrži vodeću poziciju u ligi bez i jednog poraza. Futožani su tim koji zbog toga što su odigrali 9 kola do sad, dok ostali timovi imaju tek po 6-7 nastupa, nisu na poslednjem mestu tabele, iako ni jednu pobedu nisu ostvarili od starta takmičenja.

Jovan Antić je i ovoga puta postigao najveći broj poena, čak 33, uz 8 trojki i veliki broj asistencija. Nemanja Trninić Trnka je takođe značajno odskočio uzevši učešće u rezultatu svog tima sa 27 poena i 4 trojke. Naš Nikola Babić Baki ove sezone standardno dobar, što je bio slučaj i na ovoj utakmici, postigao je 19 poena sa 2 trojke, Mihajlo Vukomanović Đuka vladao je u reketu a i upisao je 9 poena u svoj skor, mladi Bojan Grubić Grubi je postigao 8 poena uz 2 trojke, kapiten Radovan Babić Rale 4 poena i Slobodan Subić Boba doprineo je timu sa 2 poena. U poslednjoj četvrtini trener srbobranskog tima, Jovan Andrić Joca, ukazao je priliku jednom vrlo mladom i talentovanom igraču da stekne svoje prve minute u seniorskom sastavu.

Četrnaestogodišnji Stefan Jokanović proveo je na terenu 10 minuta, uz ogromnog talenta on mnogo ulaže u lični košarkaški razvoj i vlada terenima kadetske lige, i pored svega toga nije mu bilo sve jedno kad je kročio na parket na kom igraju puno stariji i jači momci. Uputio je par šuteva na koš, ali na žalost nije se upisao u strelce na svom prvom nastupu, ipak važno je načiniti taj korak koji će mu mnogo značiti i doprineti njegovom samopouzdanju, a podrška trenera i starijih saigrača očigledno ne manjka.

“Prezadovoljan sam igrom svog tima, lagana pobeda uz dominantnu igru tokom svih 40 minuta”, započinje komentarisanje utakmice trener Jovan Andrić.“S obzirom da sam bio odsutan 32 dana, a moj brat čak 36 dana zbog korona virusa, mogu biti samo zadovoljan onim što sam video na današnjoj utakmici. Tokom tih više od mesec dana našeg odsustva momci nisu svo vreme trenirali, prvih 16 dana uopšte nisu, a zatim su treninge održavali sami. Oba tima su danas bila oslabljena, naš vrlo značajan igrač, Dušan Samardžić Duka, povređen je i moraće na operaciju meniskusa. Na sreću nije neka strašnija povreda, odsustvovaće svega mesec dana. Želim mu lagan i uspešan oporavak, a nema potrebe govoriti o tome koliko će timu nedostajati, ne samo kao igrač već uopšte, jer je u pitanju sjajan čovek koji zrači pozitivnom energijom.

Ovo nam je sedma pobeda u istom broju utakmica, ponovo smo dali preko sto poena, a drago mi je što smo ponovo primili malo poena. U većini utakmica nismo primili više od 65 poena, naravno ne računam meč sa ‘Petrovgradom’ kad su momci išli na gostovanje bez mene. Pored standardno dobrog Antića, moram da istaknem Trninića koji je danas odigrao fenomenalno, pored njega tu je i naš Baki koji iza sebe ima odličnu sezonu. Posebno mi je zadovoljstvo što je Stefan Jokanović danas prvi put zaigrao za prvi tim. Kako imamo manji broj igrača na raspolaganju, a mlađe kategorije uopšte ne treniraju, priključio sam ga prvom timu, a u dogovoru sa delegatom i trenerom tima iz Futoga, Stefan je i zaigrao.

Kada će se igrati zaostala kola, koja su odlagana zbog epidemije, još uvek ne znam. Situacija je takva da se ne zna ni da li će se redovna kola igrati, tek na dan utakmice zna se stanje. Sledeće kolo treba da igramo u Ravnom Selu protiv ekipe ‘Proleter’, oni su ovo kolo otkazali nastup, a da li će naredno kolo biti odigrano tek ćemo videti. To 11. kolo je trebalo da bude poslednje u ovom delu sezone, ali mi već imamo 3 zaostale utakmice, one koje smo mi odložili sa timovima KK ‘Sport’s World’ Novi Sad kod kuće i sa KK ‘Apatin’ u gostima, kao i utakmica koja treba da se igra u Subotici protiv KK ‘Spartak’ koju su oni odložili. Takva je situacija sa većinom timova, da ne spominjem takmičenja mlađih kategorija gde se već 4 kola ne igraju. Nadam se da će se nešto uskoro rešiti, da će igrači koji su se razboleli brzo ozdraviti i da će se sezona završiti onako kako svi ljubitelji sporta to žele”, blagi je optimista trener Andrić.

Facebook Komentari