Pomoći će se i petočlanoj porodici koja je jutros izgubila dom

04. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Jutros oko 7,30 zapalila se porodična kuća u Srbobranu, u ulici Dubrovačka br.66. Vatrogasci su vrlo brzo stigli na lice mesta, i sa tri vatrogasna vozila požar je gasilo pet vatrogasaca.

Pored plamtećeg krova i srušenog plafona samo gašenje je bilo izuzetno teško, jer u Srbobranu već dva dana duva jak vetar, te je postojala opasnost, da se požar proširi na susedne kuće i objekte. Požar je nakon 2,5 sata lokalizovan, tek oko 10 časova.

Radi se o porodičnoj kući K.J. (rođ. 1983.), on je samohrani otac četvoro maloletne dece, inače korisnik Centra za socijalni rad. Kako smo nezvanično na licu mesta čuli, jedan od mogućih uzroka požara je dimnjak, koji se zapalio, ali zvanični uzrok će utvrditi istraga.

Na lice mesta su pored dežurne jedinice SUP-a izašli istražni organi, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, direktorica Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović, kao i humanitarac Žića Maradona. Nakon kratkog razgovora sa vlasnikom kuće, Maradona je ponudio, da deci koji su bukvalno sve izgubili u požaru, odmah kupiti toplu odeću.

Kako smo saznali, za vrlo kratko vreme deci su pored kompletne garderobe obezbeđene namirnice kao i sredstva sa higijenu potrebna za nekoliko nedelja, a preko Centra za socijalni rad našli su i topli dom, gde su smešteni. Kako je šteta na objektu totalna, teško je za sad reći koliko bi mogla da košta obnova iste, ali ono što raduje je činjenica da će se uključiti i opština Srbobran, rekao je njen predsednik Radivoj Debeljački. Gotovo je sigurno da će pomoć za ovu porodicu morati da se potraži još negde, a kako smo informisani uključuju se i “Srbobranski humanitarci”.

Izjave predsednika Radivja Debeljačkog i Žiće Maradone nakon obilaska porodice u Proleterskoj ulici:

 

Facebook Komentari