Detaljno regulisano radno vreme svih prodajnih i ugostiteljskih objekata

04. decembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, na telefonskoj sednici održanoj danas, 04.12.2020. godine, doneo je sledeće zaključke:
  1. Ograničava se radno vreme objekata:
    – u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo trgovinske i druge radnje i prodajna mesta (prodavnice garderobe, cvećare, optičarske radnje, gvožđare, farbare, prodavnice mobilnih telefona, kao i sve ostale prodavnice čija osnovna delatnost nije prodaja prehrambenih proizvoda)
    – koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi)
    – priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.)
    – u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote)
    – iz oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.)
    Radno vreme ograničava se tako da ti objekti mogu raditi samo radnim danima (od ponedeljka do petka) od 05.00 časova do 17.00 časova.
  2. Apoteke i poljoprivredne apoteke, benzinske pumpe (samo u obavljanju delatnosti prodaje goriva) i trgovinski, ugostiteljski i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u tački 1., kao i subotom i nedeljom.
  3. Trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (prodavnice, matketi, pet šopovi, zdrava hrana, prodavnice stočne hrane i sl.) i samostalni maloprodajni objekti u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), mogu da rade do 21.00 časa, kao i subotom i nedeljom.
  4. Ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i sl., mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u tački 1., kao i subotom i nedeljom;
  5. Dom Kulture, Pozorištance, bioskop, biblioteka i sl., mogu da rade i subotom i nedeljom do 17.00 časova
  6. Restorani i drugih prostori u kojima se pružaju usluge ishrane u smeštajnim objektima i u privatnom smeštaju, u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21.00 časa, kao i subotom i nedeljom.
  7. Pijace koje rade radnima danima mogu raditi od 05.00 časova do 17.00 časova a pijace, koje rade subotom i nedeljom mogu da rade od 06.00 časova do 15.00 časova.
  8. Sportska hala u Srbobranu – kada se koristi u svrhu treninga i priprema za održavanje i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nadležnih nacionalnih sportskih saveza, mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u tački 1. kao i subotom i nedeljom.
  9. Obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i sl. radnje, servisi, vulkanizerske radnje, tehnički pregledi i sl. na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, mogu da rade i subotom do 17.00 časova.
  10. Menjačnice mogu raditi radnim danima i subotom od 05.00 časova do 17.00 časova.
  11. Restorani, prodavnice brze hrane i ostali ustitelji koji koje vrše šaltersku prodaju hrane i pića istu mogu obavljati do 21:00 čas radnim danima i subotom i nedeljom, dok dostavu hrane mogu vršiti van radnog vremena utvrđenog u tački 1.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona:
Tatjana Ivanović 062 815 48 47
Ljiljana Belić 063 10 50 394.

Facebook Komentari