Pobeda za kraj jesenjeg dela prvenstva

28. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Danas je u Vrbasu odigran međuopštinski derbi 17. kola Vojvođanske lige “Sever”, u kom se Fudbalski klub “Srbobran” izborio za sva tri boda i tako na kraju prvog dela sezone izašao iz zone ispadanja.

Zadovoljstvo svih u klubu iz srbobranske Šumice je veliko, pobedom zatvoriti izuzetno težak i pun izazova jesenji deo takmičenja, pravi je podvig kad se uzmu u obzir sve nedaće koje su zadesile seniorski tim. Dobra igra naših momaka od prvog minuta, uz maksimalnu požrtvovanost i koncentrisanost, donela je značajne bodove, što je i bio imperativ i jasan cilj ove utakmice, jer je komšijski OFK “Vrbas” direktan konkurent našem timu za poziciju koja garantuje ostanak u ovom rangu takmičenja.

Puleni trenera Medića su ispunili dogovor iz svlačionice i već u 15. minutu zapretili golu domaćina, na žalost Aleksandar Marjanov ovu stopostotnu priliku ne kruniše golom. Stvara se pred istim golom još nekoliko značajnih šansi, ali rezultat do poluvremene ostaju 0:0. Živanoviću je pred istek 45. minuta nedostajalo malo koncentracije pa da rezultat bude povoljan za “Srbobran”.

Tokom drugog poluvremenu Marjanov pogađa mrežu Vrbašana, tačnije u 62. minutu, sasvim zasluženo, nakon čega gostujući tim dobija dodatnu snagu i motiv da se prednost poveća i osigura pobeda u komšiluku. Pokušavali su više puta Jovanović pa Živanović. ali tek ulaskom na teren Saše Glendže (70. minut) stvari se menjaju. Da je ukazana prilika bila opravdana Glendža je pokazao već nakon 7 minuta na terenu, postigao je drugi gol za “Srbobran”, nakon centaršuta Jorgića sa samog kraja leve aut linije. Time je postavljen konačan rezultat utakmice 0:2.

“Odbrana je odigrala bez greške, tandem Vidaković-Petrović domaćinu nije davao ni izglednu šansu da ugrozi gol Babin Borivoja”, prokomentarisao je predsednik srbobranskog kluba Nemanja Perendić, a zatim dodao, “Pohvaljujem i Nemanju Tešanovića, koji je odigrao zapaženu partiju, svojim kreacijama i smirenošću je diktirao tempo koji je vodio do pobede. Drago mi je što smo sopstvenim snagama, sa igračima iz Srbobrana, uspeli da napustimo zonu ispadanja. To je svakako uspeh jer su momci izuzetno mladi i ova sezona im je premijera u ovom rangu takmičenja. Takođe momci su potvrdili da imaju neosporan talenat i da je rad koji mladi stručnjak Dušan Medić ulaže u njih kvalitetan. Sve pohvale za ceo tim, mnogo su napredovali od starta sezone, uložili su značajno vreme u rad na sebi i u izgradnju timskog duha, imaju odličan odnos sa trenerom, tako da na kraju polusezone mogu biti zadovoljan”, poručio je Perendić.

Za “Srbobran” su u Vrbasu igrali: Babin Borivoj, Reljić Boško, Zeljić Siniša, Vidaković Dejan, Petrović David, Pavićević Igor, Klipić Savo, Živanović Ljubomir, Marjanov Aleksandar, Tešanović Nemanja, Jovanović Radojica, dok su u igru kao zamene ušli: Jorgić Stefan (52. minut), Glendža Saša (70. minut) i Dukić Aleksa (80. minut). Trener Medić je na raspolaganju imao još: Jorgić Žarka, Kenji Artura i Popov Miloša, ali oni ovom prilikom nisu zaigrali. Jedini žuti karton u timu FK “Srbobran”, dobio je Jorgić Stefan u 80. minutu igre zbog, po oceni sudije Čapko Ivana iz Sombora, bezobzirnog starta.

Facebook Komentari