Opština pomaže nove mlade preduzetnike

23. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Lokalna samouprava izdvojila ja za ovu godinu značajna sredstva za aktivne mere zapošljavanja u opštini Srbobran, s čim u vezi je danas u kancelariji predsednika opštine održan sastanak sa dvojicom novih, mladih preduzetnika kojima su uručeni vaučeri u vrednosti od po 250 hiljada dinara kao podrška u samozapošljavanju, dok je treći preduzetnik Verica Beljanski bila sprečena da dođe.

Pored predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, sastanku su prisustvovale zamenica predsednika opštine, Milica Zarić, i ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Nataša Zekić, dok su kao mladi privrednici koji su konkurisali za subvencije i dobili ih, prisustvovali Nenad Đelević i Dušan Miković. Debeljački im je čestitao na samozapošljavanju i pozdravio njihovu hrabrost da samostalno pokrenu biznis.

“S obzirom kakva je situacija u državi i opštini, pri tom mislim na sveukupno stanje sa epidemijom i njenim posledicama, drago mi je što vidim da naši građani nisu obeshrabreni i da pokreću novu privrednu aktivnost. Želeo sam da lično uručim novčane vaučere, da upoznam momke, da malo popričamo i da im naravno poželim mnogo uspeha u radu. Opština će i u buduće biti tu da pomogne našim privrednicima u rešavanju mogućih problema i prepreka u poslovanju. Za aktivnu politiku zapošljavanja u ovoj godini izdvojeno je iz budžeta opštine 4,5 miliona dinara, a u planu nam je da i u narednoj godini nastavimo sa sličnim merama, nakon što utvrdimo koji će biti prioriteti. Raduje nas što vidimo da se sve veći broj lokala u Srbobranu popunjava, što svedočim tome da mala privreda počinje da ide uzlaznom putanjom i što se situacija primetno popravlja”, rekao je ovim povodom Radivoj Debeljački.

Dobitnici subvencija utrošiće novac, kako kažu, za nabavku potrebnih mašina za rad, Miković za potrebe grafičke struke, a Đelević za potrebe građevinskih radova. Obojica su potrebno znanje stekli u firmama svojih roditelja, a sad je došlo vreme da se osamostale i pokrenu vlastite poslove u savladanim oblastima, koje im se ujedno dopadaju i vide sebe u tim poslovima. Zamenica predsednika, Milica Zarić, poželela im je svu sreću u daljem radu i izrazila nadu da će im uručeni vaučeri biti draga uspomena na same početke bavljenja biznisom i da će isti krasiti njihove radne prostore.

Facebook Komentari