100kg jabuka za korisnike narodne kuhinje

23. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Svake godine 23. novembra, u svetu se obeležava Međunarodni humanitarni dan kako bi se ljudi podsetili na važnost negovanja dobrote među ljudima. Obeležavanje ovog dana je prilika da javnost sazna više o humanitarnim organizacijama i šta humanitarci rade, ali i da razmislimo o nama samima i o tome kako možemo pomoći onima kojima je pomoć neophodna.

Biti human i velikodušan, biti srdačan i osećajan su odlike koje su izuzetno cenjene kod ljudi. Svest o tome da je potrebno da brinemo o ugroženim kategorijama društva i da se sa poštovanjem odnosimo prema ljudima kojima je pomoć potrebna treba da ističemo svakog dana. Često se kaže da ruka koja pomaže može promeniti svet, stoga se Kancelarija za mlade Srbobran povodom ovog humanitarnog dana odlučila da uz pomoć donatora obezbedi 100kg jabuka koja će danas biti podeljene korisnicima narodne kuhinje.

Cilj kancelarije jeste da se podigne svest o volontiranju i pomoći osobama kojima je podrška preko potrebna i da podstakne sve građane dobre volje da se uključe u humanitarne akcije.

Facebook Komentari