Važna i ubedljiva pobeda FK SRBOBRAN

22. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Ovog vikenda igrano je 16. kolo Vojvođanske fudbalske lige “Sever” u kojoj je uspešan nastup imao domaći klub “Srbobran”. Subotnju utakmicu Srbobranci su igrali na svom stadionu gde su ugostili i pobedili tim iz Tovariševa, FK “Vojvodina”, rezultatom 3:0.

Naime ovaj rezultata iako deluje velik, realno je mogao biti još ubedljiviji jer se radi o značajnoj razlici u kvalitetu sastava, a da su svoje stopostotne prilike iskoristili Jovanović, Marjanov i Živanović, bilo bi bar duplo više golova. Ipak pobedi se u zube ne gleda, pogotovo kada znamo u kakvoj je poziciji ovdašnji seniorski tim.

Jovanović Radojica je prvi načeo mrežu protivnika i to šutom iz penala u tridesetom minutu igre, čime postavlja i konačan rezultat prvog poluvremena 1:0. Na drugi pogodak čekalo se čitavih 50 minuta, i opet gol pogađa Jovanović, ali ovogo puta iz igre na asistenciju Alekse Dukića. Tri minuta kasnije i Dukić postiže pogodak i to pred nebranjenim golom, a asistirao mu je Aleksandar Marjanov za konačnih 3:0 za ekipu FK”Srbobran”.

Trener Medić mogao je posle meča da bude samo zadovoljan, jer je pored osvojenih 3 boda dobio potvrdu da su najmlađi igrači u timu, Zoran Milosavljević i Ljubomir Živanović, obojica 2003. godište, stasali u odlične krilne igrače i da se na njih može osloniti. Takođe pokazalo se i da odbrana ume odlično da obavi posao jer su uspeli da sačuvaju gol duže od 90 minuta, a posebno je bio zapažen, igrač 2000. godište, David Petrović.

Pobeda je apsolutno zaslužena i odlična je uvertira pred komšijski derbi, ujedno i derbi donjeg dela tabele, koji se igra u Vrbasu narednog vikenda. U istoj ligi ali u gornjem delu tabele igraće se derbi u Turiji, u kom će domaća “Mladost” ugostiti istoimeni klub iz Bačkog Petrovca.

 

Facebook Komentari