Pobednički niz nastavljen i u vanrednim okolnostima

22. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Zrenjanin je večeras bio mesto upisivanja šeste pobede u jednak broj odigranih kola za Omladinski košarkaški klub “Srbobran”. U uslovima koji nikako nisu zavidni ova ekipa pokazuje karakter i pobeđuje KK “Petrovgrad” rezultatom 87:99, po četvrtinama: 18:29, 20:23, 19:22, 30:25.

Razlog zašto je ova pobeda tako značajna je situacija koja nikako ne ide u korist srbobranske ekipe, već više od dve nedelje nema treninga, veći broj igrača izostaje usled prehlade, a prisutan je i Covid 19, što je situacija i sa obojicom trenera. Na utalmicu u Zrenjanin otputovalo je 10 igrača u pratnji Ninoslava Jokanovića i Nemanje Tešanovića, kako bi neko iz uprave kluba bio prisutan na klupi i na raspolaganju igračima.

I pored svih pehova, izostanaka Slobodana Subića, Nemanje Trninića, Stefana Rekića i trenera Jovana Andrića, zabeležana je pobeda i nastavljena je dominacija nepobedivosti našeg tima. Jovan Antić ponovo beleži nestvarnu partiju u zelenom dresu, pogodio je čak 52 poena sa 10 trojki u skoru, Dušan Samardžić 23 poena uz 3 trojke, Strahinja Momčilović samo 2 poena ali je pod košem bio odličan sa velikim brojem skokova, Mihajlo Vukmanović 13 poena, Strahinja Zelić se upisao sa 5 poena.

Nažalost tokom treće četvrtine povredio se Dušan Samardžić usled čega nije mogao da nastavi sa igrom. Dok se ne obavi potrebno snimanje i obavi pregled lekara ne može se reći ništa o ozbiljnosti povrede i koliko će dugo izostati iz tima. Iako tim ima savršen učinak i drži vodeću poziciju na tabeli, isti učinak sa lošijom koš statistikom ima drugoplasirani KK “Sport’s World” Novi Sad, preskočena su dva takmičarska kola i još se ne zna kad će te utakmice biti odigrane. Jedna od utakmica je baš sa pomenutim klubom iz Novog Sada, igraće se u Srbobranu, koja treba da napravi bodovnu razliku među vodećima. a drugi neodigrani duel je gostovanje u Apatinu kod istoimene ekipe sa začelja tabele.

Sledeće 9. kolo naši momci će igrati u Subotici sa timom MKK “Spartak”, ekipom koju su u prvoj utakmici Srbobranci dobili sa 110:79. Naravno treba napomenuti da je u tom prvom susretu naš tim bio kompletan, da na startu utakmice nije bilo baš lako jer je reč o vrlo borbenom protivniku koga karakteriše brza igra i precizan šut.

Facebook Komentari