Naredba Štaba za vanredne situacije

13. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran održao je danas telefonsku sednicu sa namerom da se uvođenjem novih mera obuzda širenje zarazne bolesti COVID 19, te u skladu sa tim izdaje naredbu:
  1. Zabranjuju se javna okupljanja na teritoriji opšine Srbobran na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 5 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 m, odnosno na svaka 4 m² može biti prisutno jedno lice, radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. (Sa izuzetkom koji se odnosi na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.)
  2. Naređuje se upotreba zaštitinih maski na teritoriji opštine Srbobran u svim zatvorenom prostorima, i preporučuje se nošenje maski na otvorenm prostoru. Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održavati rastojanje između dva lica od najmanje 1,5 m ( ispred prodavnica, apoteka,autobuskoj stanici i sl. ) nošenje zaštitnih maski je obavezno.
  3. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, delatnost u trgovinskim formatima i vrše usluge, kao i privrednim subjektima koji ne pružaju usluge stanovništvu, da odrede lice odgovorno za sprovođenje epidemioloških mera. Na ulazu u objekat u kojem privredni subjekti obavljaju delatnost iz stava 1. ove tačke moraju biti istaknuti podaci o licu odgovornom za sprovođenje epidemioloških zaštitnih mera. Na ulazu u objekat u kojem privredni subjekti obavljaju delatnost iz stava 1. ove tačke mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koji mogu biti istovremeno u objeku. (na svaka 4 m² može biti prisutno jedno lice).
  4. Za sprovođenje ovih mera zadužena je komunalna inspekcija Opštine Srbobran.

Komandant opštinskog štaba Radivoj Debaljački.

Facebook Komentari