Opština uputila poklone rimokatoličkoj crkvi u Nadalju

03. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Lokalna samouprava

Tokom jučerašnjeg dana predstavnici lokalne samouprave posetili su rimokatoličku crkvu u Nadalju kako bi crkvenjaku Zoltanu Požonjiju, koji se stara o hramu, uručili kosačicu i usisivač, te mu tako olakšali posao koji obavlja.

Opštinsku delegaciju činili su Beata Vekonj, zamenica predsednika opštine, Nandor Brašnjo, odbornik u Skupštini opštine Srbobran, Jovica Andrić, član Opštinskog veća, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

Zoltan Požonji, po zanimanju kamenorezac, inače rođeni Srbobranac od 1983. godine nastanjen u Nadalju, zahvalio se svojim gostima na vrednim poklonima u svoje i u ime vernika koji posećuju crkvu u Nadalju. “U ime nadaljskih vernika zahvaljujem se opštini na vrednim poklonima. Uz pomoć nove opreme održavanje zelenila ispred i u dvorištu crkve biće mnogo lakše, a i čišćenje hrama će biti efikasnije”. 

“Od 1994. do 2010. godine živeo sam u kući pored crkve i sve vreme sam negovao zelenilo i kosio travu ispred crkve i u crkvenom dvorištu, dok je supruga čistila unutrašnjost crkve. Nakon toga smo se preselili, ali i dalje redovno dolazimo i održavamo prostor. U Nadalju ima malo vernika rimokatoličke veroispovesti i mise se održavaju svake prve nedelje u mesecu, a za vreme crkvenih praznika i češće. Bogosluženje vrši sveštenik dr Laslo Horvat iz Bačkog Gradišta”, objasnio je Požonji.

Facebook Komentari