Značajna druga pobeda za košarkašice

02. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Kako je trener Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Slobodan Subić, najavio prethodnog vikenda njegov tim je već u nedelju došao do druge pobede u sezoni, poražen je “Srem” iz Sremske Mitrovice na svom terenu 59:74 (14:13, 25:15, 8:25 i 12:21).

Nimalo lak zadatak nije bio pred timom srbobranskog stručnjaka, prvenstveno zato što je broj igračica koje mogu da zaigraju dodatno skraćen. Posle raskida saradnje sa Majom Stajkovski došlo je i do povrede jedne iskusne igračice. Kao po navici u ovoj sezoni, Srbobranke su i meč u Sremskoj Mitrovici krenule iz minusa, odnosno imale su lošije prvo poluvreme i tako su dozvolile raspoloženim domaćim igračicama da steknu početnu prednost. Ipak takvo stanje se nije dugo zadržalo jer su “Belle” nakon pauze pronašle svoj ritam i ugušile početni entuzijazam Mitrovčanki.

Najbolje je svoje vreme na parketu iskoristila Dragana Kekezović, sa najvišim indeksom korisnosti i brojem postignutih poena, čak 21, ubacila je 1 trojku, ostvarila 7 skokova i 5 asistencija. Kapiten Jelena Curaković upisala je sebi 17 poena i čak 13 skokova, ništa lošija nije bila Mirjana Zorić sa 12 poena i 11 skokova. Mirjana Đokić ubacila je 7 poena, Mila Ivetić 6, Livija Guljaš 5, Olgica Plećaš i Dunja Kulačin po 3 poena, a na kratko je u igru ušla i Tamara Kasa s tim da nije stigla da uputi šut ka košu.

“Veoma teška utakmica u Sremskoj Mitrovici, igrali smo protiv mlade i veoma talentovane ekipe koje je bila maksimalno motivisana. Igrali smo oslabljeni za Branku Subić, usled povrede, i sa ne baš zavidnom trenažnom nedeljom iza nas, što se odrazilo na greške u igri u prvom poluvremenu koje je ekipa Sremske Mitrovice maksimalno iskoristila i vodila 11 razlike na poluvremenu. Izgleda da je naša karakteristika ove sezone bolje drugo poluvreme, tako je bilo i ovaj put, sjajno borbeno, odgovorno i rastrčano drugo povreme koje smo dobili ubedljivo i na kraju slavili sa pristojnom razlikom. Čestitam Mitrovici na odličnoj utakmici, a mojim devojkama na drugoj pobedi. Veoma nam znači! Okrećemo se narednom kolu,, u goste nam dolazi ekipa sa najvišim ambicijama, Vršac, daćemo sve od sebe”, rekao nam je trener Subić, te je pohvalio i mlađe igračice u klubu. “Osim toga naveo bih da i mlađe ekipe kluba beleže sjajne rezultate u svojim godištima i da su ovog vikenda pobede ostvarile pionirke, mlađe pionirke i minibasket ekipa, dok kadetknjine svoj meč igraju u utorak”.

Facebook Komentari