Odbojkašicama se izmakla pobeda u derbiju

02. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport

Jedna “luda” utakmica odigrana je juče u sportskoj dvorani srbobranskog CST-a. U trećem kolu Prve vojvođanske lige odbojkašice Elana ugostile su ekipu ŽOK “Novi Sad” odigravši vrlo kvalitetan meč, meč koji je u svim segmentima sportske igre opravdao epitet derbija kola.

Utakmica puna neizvesnosti, preokreta i drame, i velika je šteta što nije bilo publike da uveliča ovaj spektakl. Pet setova i na kraju 3:2 za gostujuću ekipu mada se u jednom trenutku činilo da su na ivici poraza. Nisu naše devojke imale sreće, a možda i snage da dokrajče protivnika i kako to obično u sportu biva sreća ode na drugu stranu. Naše odbojkašice su u meč ušle izuzetno motivisane, što se u prvom setu moglo i videti gde su konstantno vodile nekada i sa po 5-6 poena razlike, imale dve vezane set lopte kod rezultta 24:22, a kasnije još dve koje nisu iskoristile i prvi set su dobile gošće sa 30:28. Nije to pokolebalo naše devojke, koje su zadržale dobru igru i naredna dva seta rešile u svoju krist 25:22 i 25:14.

Četvrti set je počeo kako se samo poželeti može. Povele su Srbobranke sa 8:1 i kada se činilo da su Novosađanke na kolenima, još jednom, po ko zna koji put se potvrdila teza da se odbojka igra do poslednjeg poena. Poen po poen gošće su stizale prednost i na kraju prestigle dobivši set sa 16:25. U peti set naše devojke nisu ušle kako treba. Verovatno pod utiskom prethodnog, a i snaga je malo pala pa su Novosađanke bolje odigrale završnicu meča i slavile sa 2:3. “Ostaje žal za propuštenom prilikom. Generalno sam zadovoljan igrom cele ekipe. Bilo je određenih padova u igri i manjka koncentracije u određenim momentima, što nam se ne sme dešavati pogotovo u trenutcima kada se lomi meč. Žao nam je zbog propuštene šanse, ali to ćemo pokušati da ispravimo već narednog vikenda kada gostujemo u Zrenjaninu ekipi ‘Volleystars’ i nadamo se dobrom rezultatu”, istakao je trener OK “Elan Volley”, Dragan Jojkić.

Nama ostaje samo da našim odbojkašicama poželimo uspešno gostovanje i nova tri boda.

Facebook Komentari