FK Mladost ređa pobede

02. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Fudbalski klub “Mladost” iz Turije i u 13 .kolu Vojvođanske lige “Sever” zabeležio je tri boda i trenutno zauzima 3. poziciju tabele sa 28 bodova, koliko ima i drugoplasirana “Bajša”.

Poslednja u nizu od 3 pobede zabeležena je u Turiji 1. novembra, gde je domaći klub sa 2:0 savladao gostujući “ČSK” iz Čelareva. Ova utakmica nije davala mnogo šansi za postizanje golova, jer su oba tima igrala vrlo čvrsto i odgovorno. Šanse su se strpljivo čekale zbog čega se na poluvreme i otišlo sa početnim rezultatom 0:0. Čak i u drugom poluvremenu, koje je donelo mnogo dinamičniju i bolju igru domaćina, dugo se čekalo na prvi ozbiljniji pokušaj. U 70. minutu javlja se ta prva ozbiljna šansa kada su Srdanov i Vasić izmenili dupli pas na ivici kaznenog prostora, ali je Vasić iz solidne prilike za postizanje pogodka šutirao pravo u golmana gostiju.

Par trenutaka zatima, u 75. minutu utakmice Jović je uspeo da da ukrade loptu, iskoristivši grešku zadnje linije “Čelareva”, i vešto umakne čuvarima po desnoj strani, te idealno je nabaci u šesnaesterac, odakle Bojanu Milovanoviću nije bilo teško da glavom postigne gol za “Mladost”. Pobedu je, u poslednjim trenucima meča overio centarfor Jović, kada je posle odličnog centaršuta Gašića uspeo da postigne drugi pogodak za svoj tim. Trener domaće ekipe Knežević Miroslav može biti zadovoljan htenjem, odnosom i zalaganjem svojih igrača prema igri, koji su današnjom pobedom upisali 13 bod iz pet odigranih kola.

Tim “Mladost” na ovoj utakmici činili su: Ađanski Dragan, Gajić Dejan, Adamović Simo, Radulović Ratko, Gašić Siniša, Gubaš Damjan, Jović Nemanja, Srdanov Miladin, Milovanović Bojan, Komlenić Nemanja i Hađinac Branislav. Sa klupe su u igru ulazili Vasić Dragoljub u 58. minutu i Efendić Milan u 85. Na klupi su još raspoloženi bili: Jovičić Pero, Reljić Boško, Tot Viktor, Trivić Slobodan i Gašić Srđan.

U sledećem 14. kolu fudbaleri FK “Mladost” igraće u Tavankutu, gde se očekuje da nastave sa nizom pobeda.

Facebook Komentari