OKK Srbobran i peto kolo neporažen

31. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Bilans Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran” nakon 5 odigranih kola u Drugoj regionalnoj ligi “Sever” je maksimalan broj pobeda, i to svaki put ubedljivo. Isto je bilo i večeras na terenu ekipe “Karađorđevo”, iz istoimenog banatskog mesta, gde su Srbobranci slavili rezultatom 69:100 (21:28, 18:19, 13:25, 17:28).

Iako rezultat ove utakmice kaže da je pobeda ubedljiva, i da se do nje verovatno lagano došlo, nije bilo baš tako. Čak u dva navrata je domaća ekipa uspevala da se rezultatsaki približi ekipi u zelenim dresovima, na 8 i 7 poena i tako pokažu da nisu tim za potcenjivanje. Ipak nije to bilo dovoljno. Slobodan Subić je pri razlici od 7 poena napravio seriju od 10 poena i vratio svoju ekipu na bezbednu distancu, posle koje “Karađorđevo” više nije imalo snage ni načina da se vrati u igru.

Domaća ekipa je najveću pažnju posvetila pokrivanju Jovana Antića, misleći da će tako da onemogući ekipu da ostvari veliki broj uspešnih šuteva, ali se pokazalo da to ne daje efekte jer i drugi u srbobranskom timu umeju precizno da šutnu. Samardžić Dušan je preuzeo mesto najkorisnijeg igrača na utakmici pogodivši 42 poena, sa 6 trojki. Antić je mnogo više bio koncentrisan na asistiranje, ali ipak ubacuje 21 poen i 5 trojki. Slobodan Subić je na ovoj utakmici više šutirao, iako on radije razigrava tim, dao je 13 poena i 2 trojke. Nikola Babić je doprineo sa 11 poena (1 trojka),  Mihajlo Vukomanović 9 poena, Bojan Grubić 2 poena, koliko je dao i Strahinja Momčilović.

Trener Jovan Andrić mogao je nakon meča da bude samo zadovoljan učinjenim. “Veliko bravo za sve momke na sjajno odigranom meču, u kojem smo igrali oslabljeni za Zelić Strahinju i Trninić Nemanju, koji su prehlađeni. Prikazali su momci pravu timsku igru, tako da je ova pobeda zasluga svih 11 momaka koji su nastupali na današnjem meču. Bravo momci!”, kratak je bio Andrić.

Šesto kolo doneće u Srbobran derbi A grupe lige “Sever”, jer srbobranskoj ekipi na megdan dolazi drugoplasirani tim ovog dela prvenstva, takođe neporažena ekipa “Sports World” iz Novog Sada. Utakmica se nažalost kao i dosadašnje igra bez publike, što je šteta, jer će košarka u subotu od 19:00 časova sigurno biti odlična. Ove dve ekipe su jedine, u obe grupe Druge regionalne lige, koje su od početka takimečenja samo pobeđivale, sa tom razlikom što “Srbobran” ima znatno bolju koš razliku.

Mlađi juniori takođe se zabeležili veliku pobedu i to protiv ekipe “Džoker” iz Sombora rezultatom 111:94. Posebno su se istakli učinakom dvojica igrača koja su zajedno dala čak 110 poena na ovom meču. Rekić Stefan je dao 67 poena (41 prvo poluvreme) od čega čak 9 trojki, kao i sjajni Grubić Bojan strelac 43 poena, sa 6 trojki.
Facebook Komentari