Posle duže pauze slavlje u Šumici

25. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Nakon svih nedaća sa kojima se suočava Fudbalski klub “Srbobran”, po povratku u Vojvođansku ligu, pritom mislimo na čudne sudijske kriterijume, kartone, odlaske i povrede igrača, u 12. kolo takmičenja grupe “Sever” ekipa sa Vašarišta zabeležila je ove subote dugo čekanu pobedu.

To je tek drugi trijumf Srbobranaca ove jeseni, uz tri remija i sedam negativnih rezultata, ali daje nadu da će se sa dobrom igrom nastaviti i da je tim sa kojim se raspolaže stekao potrebno samopouzdanje i celovitost. Meč 12. kola igrao je “Srbobran” na svom stadionu sa ekipom “Njegoš” iz Lovćenca, duel završen rezultatom 3:2 (2:0).

Tim trenera Dušana Medića, požrtvovanom igrom, osvojio je važne bodove, a slavlje je nagovestio već u 2. minutu, prelepim golom glavom, Nemanje Tešanovića, posle asistencije Aleksandra Marjanova. Najlepši detalj viđen je u 29. minutu, kada je Saša Glendža nanizao četvoricu protivničkih igrača i efektno pogodio metu, postavivši tako i konačan rezultat prvog poluvremena 2:0.

Gosti iz Lovćenca, kratkotrajno su uneli neizvesnost u 78. minutu igre, pošto je Darko Tešanović uspešno realizovao penal. Aleksa Dukić je servirao loptu kao na tacni, a raspoloženi Glendža je još jednom bio precozan i tako podigao prednost Srbobranaca na 3:1 u 90. minutu utakmice. Taman kad se pomislilo da je sve gotovo, reviju golova nastavio je Miloš Mrvaljević, igrač “Njegoša”, u poslednjim sekundama nadoknade, nakon čega rezultat utakmice i konačno dolazi do 3:2.

Za Srbobran su nastupili: Babin Borivoj, Vidaković Dejan, Glendža Saša, Jovanović Radojica, Klipić Savo, Kenji Artur, Radojković Srđan, Tešanović Nemanja, Marjanov Aleksandar, Živanović Ljubomir, Pavićević Igor, dok su sa klupe u igru ušli Zeljić Siniša u 58. minutu, Hodonicki Ervin u 74. i Dukić Aleksa u 81. minutu meča. Medić je na klupi imao još trojicu raspoloženih igrača: Popov Miloš, Omčikus Petar i Milosavljević Zoran. Radojković Srđan kažnjen je jedini žutim kartonom u domaćoj ekipi, zbog kako sudija navodi bezobzirnog starta.

Idući meč “Srbobran” igra u Pačiru, 1. novembra, protiv ekipe FK “Bačka”.

 

Facebook Komentari