MISTIČNA LJUBAV likovna kolonija Doma kulture

25. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Već tradicionalna kolonija slikara se održava petu godinu za redom povodom manifestacije “Lenkin prsten”, u prostoru organizatora i domaćina Doma kulture Srbobran, ove godine u skladu sa merama koje je donela Vlada Republike Srbije.

Ne više od 25 slikara učestvovalo je u ovogodišnjoj likovnoj koloniji koja prethodi i najavljuje manifestaciju koja veliča ljubav pretočenu u pisanu reč. Pokušali su slikari svojim radovima na temu ljubavi da dočaraju tu najfiniju emociju kroz različite forme izražaja, realizam portreta ili nadrealne pejzaže, dok im je tradicionalni seoski ambijent dvorišta Doma kulture davao snažnu inspiraciju.

“Pristigli su nam umetnici iz Novog Sada, Vrbasa, Bačke Palanke i Srbobrana, a pored akademskih slikara ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i slikari amateri. U godini kada je zdravlje stavljeno na prvo mesto, za sve ljude na planeti, slikari takođe treba da čuvaju svoje, prvenstveno, zdravlje pozitivnog duha. Upravo lepim osećanjima, koje dopiru iz njihovih dela, i mi koji smo samo posmatrači umetnosti prihvatamo pozitivne emocije i snažimo sebe. Tema ovogodišnje kolonije nosi naziv ‘Mistična ljubav’, upravo ona koja je povezivala Jelenu Lenku Dunđerski i Lazara Lazu Kostića”, lepo je opisala ideju ovogodišnje kolonije, direktorica Doma kulture, Sonja Stojnović.

Slike nastale na jučerašnjoj koloniji biće izložene u galeriji Doma kulture pred manifestaciju “Lenkin prsten”, koja Srbobran predstavlja u najlepšem svetlu već 16 godinu za redom.

 

Facebook Komentari