Opština Srbobran i Ruka spasa uručili poklone za 63 novorođenčeta

23. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

U poslednja dva kvartala 2020, godine opština Srbobran postala je bogatija za 63 bebe, čijim roditeljima su danas po običaju uručeni posteljina za krevetce i ručno izrađivana odeća, pokloni koje zajednički daruju opština Srbobran i Udruženje “Ruka spasa”.

Predsedniku opštine Radivoju Debeljačkom ovo je bio prvi skupova ove vrste od kako je stupio na dužnost, te je lično čestitao roditeljima na prinovi i podsetio ih na koje sve načine opština može i hoće da pomogne tokom odrastanja njihove dece.

“Za nas je ovo jedan od najlepših događaja u toku godine, trenutak kada novorođenim bebama u našoj opštini uručujemo poklon pakete. Uz novčani deo koji za svaku bebu iznosi 20.000 dinara, a 40.000 dinara za decu samohranih roditelja, obezbeđujemo i posteljinu, dok se ‘Ruka spasa’ uvek potrudi da deci pokloni rukotvorine koje sami izrađuju. Opština Srbobran stalno pomaže i nešto stariju decu; svako treće i četvrto dete koje pohađa vrtiće i osnovne škole ima besplatnu užinu, kao i deca iz socijalno ugroženih porodica i romskih porodica, dok sva druga deca plaćaju samo pola cene.Srednjoškolci i osnovci imaju besplatan i regresiran prevoz do svojih škola, a svi studenti koji su podneli zahtev, dobili su od opštine Srbobran stipendije”, rekao je u svom obraćanju, u Skupštinskoj sali zgrade opštine, okupljenim roditeljima Radivoj Debeljački.

Srbobranskim roditeljima uveliko je poznato da “Ruka spasa” misli na njih i njihove bebe, i da skromni pokloni koji dolaze iz ruku vrednih žena ovog udruženja, dolaze od srca. Savka Lazić, predsednica udruženja, zahvalila se opštini Srbobran na podršci koju dobija njena organizacija, i izrazila je nadu da će se tradicija darivanja dece, započeta 2018. godine, nastaviti i u godinama koje dolaze.

“Već dve godine redovno poklanjamo svoje rukotvorine izrađene od prirodnih materijala, sa željom da jedan od prvih poklona u životu dečica naše opštine dobiju od nas. Sve smo mi u udruženju majke i bake, i znamo koliko je donošenje novog života na svet poseban čin, i baš zato želimo da na jedan skroman način pokažemo mladim majkama da smo uz njih i da im čestitamo na prinovi. Veseli nas što je zabeležen rast broja novorođenčadi. Nadam se da ćemo neke od prisutnih majki ponovo sresti ovde, sa drugim ili trećim detetom”, uputila je lepe želje Savka Lazić.

Facebook Komentari