Okk Srbobran lagano do četvrte pobede

23. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Četvrto kolo Druge regionalne košarkaške lige igrano je večeras u Srbobranu, gde je domaći Omladinski klub, koji sa ponosom nosi ime svoga mesta, porazio prvotimce ekipe “Proleter” iz Ravnog Sela rezultatom 98:51 (31:16, 20:19, 27:6, 20:10).

Još jedna rutinski odigrana utakmica za Srbobrance, bez većih problema poražen je večerašnji protivnik i to uz veliku minutažu igrača koji nastupaju i za kadetsku selekciju kluba. Gotovo celu poslednju četvrtinu igrala je petorka sastavljena od mladih nada Srbobrana, koji su bez veće muke parirali gostima.

Postignuto je 18 trojki, Jovan Antić je 9 puta pogađao van linije 6,75 sa ukupnim skorom od 33 poena, 4 trojke pogodio je Dule Samardžić sa ostvarenih 22 poena, 3 puta pogodio je za 3 poena Stefan Rekić što je njegov ukupni skor (9 poena), Nikola Babić je pogodio jednu trojku i ukupno 7 poena ostvario, brat Radovan je takođe dao jednu trojku. Mihajlo Vukomanović (Đuka) nije pogađao trojke, ali je zato vladao pod koševima, upisao se sa više od 20 skokova i 13 poena, Nemanja Trninić postigao je 4 poena, Strahinja Momčilović takođe 4, Stefan Šijačić 2 poena i Strahinja Zelić 1 poen uz prikazanu sjajnu igru.

“Čestitam momcima na četvrtoj pobedi u nizu i to sa prosekom od preko sto poena po utakmici. Iako sam zadovoljan ubedljivom pobedom, ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan igrom tokom cele utakmice. Prvih par minuta prve četvrtine i celu treću smo igrali svoj stil košarke, a ostatak vremena to nije izgledalo onako kako ja to želim. Ipak ne mogu to zameriti momcima, jasno mi je da je protivnik taj koji iz nas izvuče ono najbolje, a večeras nije bilo pravog izazova na suprotnoj strani. Ono što je na ovom meču za pohvalu je da smo u drugom poluvremenu primili samo 16 poena, odlična odbrana je igrana. Momak kojeg bih večeras posebno pohvalio je Mihajlo Vukomanović, iako ni drugi nisu bili loši. On je pokazao večeras ogromnu energiju, borio se snažno, pod košem nadvladao sve protivničke igrače u napadu i u odbrani. Svim srcem mu čestitam na prikazanoj igri. Antić i Samardžić su standardno na visini zadatka, a i Babić Nikola je sve bolji. Drago mi je što vidim da se kao ekipa dižemo”.

“U prvom delu prvenstva igraće se 11 kola, što znači da završavamo 12. decembra. Ostalo nam je još 7 kola da odigramo u 2020. godini i ona će biti teža za nas. U narednih 5 kola čekaju nas čak 4 gostovanja. Sledećeg vikenda idemo u goste ekipi ‘Karađorđevo’, može se reći da je to mini derbi naše grupe, iako oni trenutno ne stoje dobro na tabeli, a zatim nam sledi duel sa ekipom koja je najveće iznenađenje, a to je ‘Sports World’. To igramo kod kuće, pravi derbi, a zatim putujemo u Apatin. Mi sigurno je idemo na pobedu, s tim da očekujem da nam na tim utakmicama neće biti lako kao u dosadašnjim mečevima. Potrebno je da zapnemo svojski i pokažemo da nismo tek tako prvi na tabeli”, rekao nam je trener Jovan Andrić.

 

Facebook Komentari