Mogućnost saradnje “Tisza automotive” i opštine Srbobran

21. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

Na poziv menadžmenta Tisza automotive, poznate mađarske autoindustrije koja posluje u Srbiji, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, i Miloš Jovanović, član Opštinskog veća, posetili su proizvodni pogon ove kompanije u Bečeju. Razgovaralo se mogućnostima saradnje jedne uspešne kompanije i lokalne samouprave čiji građani čine tim zaposlenih u toj kompaniji.

Tisza automotive posluje u Srbiji od 2014. godine, kada je otvorena fabrika u Senti, a od 2017. i 2019. godine prisutna je i u novim pogonima u Bečeju i Kikindi. Posle ovog proširenja kapaciteta, sa 1.800 zaposlenih Tisza automotive postala je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovom delu Vojvodine.

Dobri uslovi za rad naveli su i više od 30 Srbobranaca da posao potraži u Bečeju, tako da danas u fabrici ima zaposlenih koji beleže trogodišnji radni staž na ovom mestu.

“Primenom novog poslovnog modela i otvaranjem novog pogona postepeno se ostvaruje cilj kompanije da njeni zaposleni rade u mestu u kojem žive, ili koje je najbliže njihovom stanovanju, kao što je to slučaj sa našim radnicima iz nama najbližeg Srbobrana. Nova organizaciona struktura doprinosi optimalizaciji poslovanja, proizvodnja sa odvija modernom tehnologijom, zaposleni se prvo obučavaju za rad, a kasnije se stalno usavršavaju. Posao nije fizički težak, iako se obavlja stojeći, a radi se u klimatizovanom, čistom i urednom prostoru. Najvažnije, proces proizvodnje se odvija bez štetnog uticaja po zdravlje i na životnu sredinu. Za sve radnike obezbedili smo i posebne pogodnosti – prevoz do radnog mesta, povoljne uslove rada, dugoročno zaposlenje, mogućnost usavršavanja i napredovanja, dobrovoljno penzijsko osiguranje i druge beneficije”, upoznali su goste iz Srbobran menadžeri Tisza automotive.

Obilazeći pogon predsednik opštine Radivoj Debeljački uverio se da izrečene ocene odgovaraju viđenom, a to su potvrdili i pojedini Srbobranci sa kojima se sreo na proizvodnim linijama. Svi oni ističu da su uslovi za rad veoma dobri, plate su sigurne i redovne, dolazak i odlazak sa posla jednostavan i brz, a oni koji imaju ambicije i spremni su da dodatno uče, imaju otvoren put za napredak kroz kompanijski sistem.

Sam postupak prijave za posao u Tisza automotive veoma je jednostavan i dovoljno je u prvom koraku popuniti online brzu prijavu, čiji je cilj ubrzavanje i pojednostavljenje procedure i momentalna obrada registracije, kao i brza potvrda primljene prijave.

“Hvala menadžmentu Tisza automotive na otvorenoj mogućnosti da se na licu mesta uverimo kako posluje ova kompanija i kako se u njoj snalaze naši sugrađani koji su se zaposlili u Bečeju. U ovom trenutku u ovoj fabrici rade 32 osobe iz Srbobrana i uverili smo se da stvarno rade u dobrim uslovima, koje kompanija promoviše prilikom zapošljavanja. Za nas je važno da naši nezaposleni građani i dalje imaju mogućnost da dođu do posla u Tisza automotive, steknu nove veštine i zarade plate, i tako sami podignu kvalitet svog života. Zahvaljujući politici Vlade Srbije stvaraju se uslovi za razvoj privrede, a tako i naše lokalne sredine, posebno kroz zapošljavanje. Naš fokus će biti otvaranje novih radnih mesta u Srbobranu, ali slika grada već se menja na bolje, a doprinos tome dala su i zapošljavanja u velikim kompanijama u gradovima iz našeg okruženja. Istovremeno, sve više interesovanja ima i za ulaganje u našu sredinu, mala privreda je u sve većem zamahu, i nadam da ćemo uskoro imati i nova radna mesta u Srbobranu, što nam je jedan od primarnih ciljeva u delovanju”, rekao je nakon sastanka Debeljački.

Preuzeto sa sajta opštine.

Facebook Komentari