Medalje za hrabre zdravstvene radnike

19. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Posebno mesto među aktivnostima lokalne samouprave u proslavi Dana opštine imala je poseta Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić”, gde je svim zaposlenim u ovoj ustanovi ukazana čast i odato priznanje za važan i težak rad tokom i dalje aktuelne epidemije virusa COVID 19.

Od marta meseca do danas ovi ljudi ne prestaju da pružaju kvalitetne usluge zdravstvene zaštite građanima Srbobrana i pored svih rizika koje taj posao nosi. Iako je danas opština Srbobran već dodelila Oktobarska priznanja zaslužnim građanima, čelnici gradske vlasti želeli su da na poseban način iskažu zahvalnost svim zaposlenim u Domu zdravlja, što je učinjeno dodelom pojedinačnih medalja svakom ponaosob, kao i samoj ustanovi.

“Oni su naši heroji i hvala im za sve što čine za nas u ovim teškim mesecima. Bitka još nije gotova i zbog toga naši građani moraju da nastave da budu odgovorni. Svim zdravstvenim radnicima dodeljujemo medalje kao znak zahvalnosti za trud koji ulažu, za brigu o našem zdravlju, za sve što rade za svoje sugrađane. Opština Srbobran ulaže značajna sredstva u zdravstveni sistem, koji u našoj lokalnoj sredini prevazilazi nivo primarne zaštite jer želimo da našim sugrađanima pružimo što više usluga u mestu u kom žive”, obrazložio je posetu predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

Medalje sa logoom opštine Srbobran i posvetom “Herojima Srbobrana za uspešnu borbu protiv virusa Kovid 19 u 2020. godini – Opština Srbobran”, zaposlenima u zdravstvu lično su uručivali Milena Alargić i Radivoj Debeljački.

Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”, dr Vlastimir Kladar, zahvalio se rukovodstvu opštine Srbobran na iskazanom poštovanju, poručivši da su za dobre rezultate zaslužni i sami građani Srbobrana koji se pridržavaju propisanih mera i preporuka stručnih lica. “Mi smo jedan od najboljih Domova zdravlja u Srbiji i nećemo se zaustaviti dok ne pružimo zdravstvenu pomoć, zaštitu i negu svima kojima budu potrebne. Pozivam građane da se čuvaju, da i dalje prate preporuke epidemiologa i drugih stručnjaka, jer će nas upravo odgovorno ponašanje, uz medicinsku zaštitu, najpre učiniti pobednicima nad virusom”, dodao je dr Kladar.

Facebook Komentari