OKK SRBOBRAN ubedljiv i u Futogu

18. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran” upisali su u svoj skor i treću pobedu u sezoni, ovog puta u Futogu protiv ekipe “Basketball Stars”, rezultatom 59:98 (18:25, 15:27, 18:29, 08:17).

Za malo je izostala stotka na semaforu, trocifreni skor na koji smo naviknuti prethodna dva kola, ali je rezultatska razlika na današnjoj utakmica prišla broju 40, što sigurno raduje sve navijače tima u zelenim dresovima. Standard najefikasnijeg igrača i dalje održava Jovan Antić, večeras sa 35 poena, od čega je “samo” 8 puta pogodio za 3 poena. Dušan Samardžić nije mnogo zaostajao za kolegom ubacivši 33 poena sa “tek” 6 trojki, Bojan Grubić se upisao sa 9 poena, koliko je dao i Nikola Babić, sa tom razlikom što je on dao i 1 trojku…

“Još jedna lagana pobeda za naš tim, pored malo neizvesnosti na početku, nije bilo nekih težih trenutaka za nas. Bila je to prilika da se minutima na parketu upišu svi igrači, a poslednju četvrtinu smo igrali bez najkorisnijih košarkaša, gde su mlađi momci mogli da pokažu šta umeju. Već u petak u srbobranskoj Hali igramo 4. kolo protiv KK ‘Proleter’ iz Ravnog Sela. To je još jedna utakmica na kojoj mi očekujemo pobedu”, siguran je trener Jovan Andrić.

Slavlja nije manjkalo ni u mlađim selekcijama srbobranskog kluba. Kadeti su juče u Bačkoj Topoli došli do nove ubedljive pobede rezultatom 37:75. Sjajna realizacija u napadu tokom čitavih 40 minuta podržana odličnom odbranom dala je ubedljiv rezultat. Stefan Rekić je dao 33 poena (5 trojki), Bojan Grubić 15 poena (2 trojke), Stevan Neda 11 i Strahinja Momčilović 9 poena…

Takođe treba pomenuti i pionire koji su ranije ove nedelje, u sredu, pobedili u Titelu, opet ubedljivo, razultatom 42:76 ( 14:22, 04:20, 10:16, 14:18). Iako su na gostovanje otišli bez nekoliko standardnih igrača, preostalih 8 klinaca nadigralo je domaću ekipu. Ponovo se istakao Stefan Jokanović, ovog puta sa 26 poena i 2 trojke, Filipović je postigao 18 poena i 1 trojku, Maka 13 poena i 1 trojka, Jevtić 11 poena i 1 trojka, Ognjen Janjanin 6 poena 2 trojke i Uroš Madžgalj 2 poena. Ove nedelje su izostale takmičarske utakmice preostale dve selekcije dečaka srbobranskog kluba.

Facebook Komentari