Nedostajalo je snage za preokret protiv Topolčanki

18. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkašicama ŽKK “Srbobran” iskliznula je sinoć realna šansa za pobedu u 3. kolu Druge lige Srbije, pri odmeravanju snaga sa timom iz Bačke Topole, na domaćem terenu.

Kao i u prethodan dva kola “Belle” su u utakmicu ušle malo opuštenije i dozvolile protivnicama da u prvih 10 minuta igre stvore značajniju prednost, pa čak i da je dupliraju do 15. minuta, kada je razlika na semaforu u korist ŽKK “Topolčanka” bila 20 poena. Kao i u prethodnim mečevima Srbobranke su i na ovom uspele da pronađu pravi ritam tek tad i da počnu da smanjuju razliku, pa čak i da dođu u priliku da okrenu situaciju u svoju korist, ali ovog puta je snaga za taj preokret izostala. Na pola koša razlike imale su čak 3 prilike da povedu, ali ni jednom lopta nije htela kroz obruč, što je kažnjeno na drugom košu. Utakmica je završena rezultetom 61:69, po četvrtinama 10:22, 20:21, 21:13 i 10:13 u četvrtoj.

Ponovo je plej Dragana Kekezović bila najkorisnija u šutu sa 17 poena (jedna tojka), Mirjana Zorić je jedina još bila dvocifrena sa 14 poena (jedna tojka), Branka Subić 9 poena (jedna tojka), Mirjana Đokić takođe 9, kapiten Jelena Curaković 5 poena koliko je postigla i Maja Stajkovski uz jednu trojku, dok je Mila Ivetić postigla 2 poena. Ovih 7 devojaka su iznele celu utakmicu, te i ne čudi što je izostao bolji rezultat kad mogućnosti za uvođenje odmornih igračica nije bilo. Olgica Plećaš je izostala zbog neodložnih privatnih obavaeza, a Subić je na raspolaganju imao još svega 3 manje iskusne devojke koje iza sebe nemaju dovoljno minuta igre u seniorskom dresu da bi mogle da donesu potrebnu prevagu, zbog čega ih nije ni uvodio u igru.

“Ekipa iz Topole je potpuno zasluženo pobedila, od prvog do poslednjeg minuta igre te devojke su znale šta žele i u kom smeru treba da idu kako bi do toga došle. Mi već treću utakmicu otvaramo tako da dozvolimo protivniku da se razigra, a da mi svoju igru kasno pronalazimo. Imali smo neke odlične napade u kojima smo promašivali čiste zicere i to u trenucima kad se odlučivala utakmica. Našu igru su u ovom meču karakterisale pogrešne odluke u napadu, neodlučnosti koje su nas koštale rezultata. Sredinom druge četvrtine počeli smo da igramo onako kako treba i to smo nastavili u trećoj četvrtini, ali u četvrtoj smo posusatali. Mislim sa ekipa ‘Topolčanka’ nije bolja od nas, ali su, ponavljam, danas zaslužile pobedu”, obrazložio je ukratko stanje na terenu, trener ekipe iz Srbobrana, Slobodan Subić.

“Nastavićemo da radimo na svojim nedostacima i da ih otklanjamo, ne mogu da prihvatim da nam nedostaje motiva ili da devojke nemaju koncentraciju početkom utakmice, može biti da su potcenile svaki put protivnice, iako ih upozoravamo na treninzima da su u pitanju kvalitetne ekipe. Ne sme se svaka utakmica otvarati minusom od 15-20 poena, nismo mi ekipa koja je izuzetno jaka i dominira ligom pa da sebi može da dozvoli taj luksuz vijanja rezultata. Već sledeće subote imaćemo priliku da u Srbobranu, protiv beogradske ekipe ŽKK “Radnički”, napravimo pomak u igri, iako je u pitanju protivnik koji nam nikako ne odgovara. U pitanju je mlada i poletna ekipa koja igra grubo, brzo i agresivno”, završio je Subić.

Facebook Komentari