Nestvarna utakmica za veliku pobedu OKK SRBOBRAN

11. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Još jednu veliku pobedu upisali su sebi košarkaši omladinskog kluba “Srbobran” i to protiv ekipe subotičkog KK “Spartak”, do nedavno učesnika Druge lige Srbije. Igrom kakve se ne bi postideli ni timove Jadranske lige momci Andrićevog tima slavili su nakon 40 minuta igre sa 110:79, po četvrtinama 38:17, 23:18, 21:20 i 28:24.

Iako iskusan i dobro pojačan mladim igračima, tim iz Subotice nije se snašao u prvom delu meča. Srbobranci su ih nadigrali u svim segmentima igre, pa čak i u skoku, iako u timu nema klasičnog centra, a subotičani pokrivaju i tu poziciju. Odgovora nije bilo na poznate Antićeve trojke, a kad mu se u tome pridružio Samardžić, odličnom igrom pod košem briljirali Trninić i Vukomanović, gosti su mogli samo da se pomire sa tim da je poraz neminovan. Za 15 minuta igre napravljena je prednost koja je bila i maksimalna na meču, 38 poena viška za Srbobrance.

Kao i uvek najefikasniji bio je Jovan Antić, ovoga puta sa 37 poena, od čega je ubacio 6 puta za 3 poena, opet ga je sledio Dušan Samardžić sa 31 poenom i 5 trojki. Sledeći na listi najkorisnijih našao se Mihajlo Vukomanović sa 14 poena, sledi Nemanja Trninić sa 13 poena, Nikola Babić sa 9 poena (1 trojka), Slobodan Subić 2 poena, koliko su dali Radovan Babić i Strahinja Momčilović.

“Čestitam momcima na 40 minuta snažne igre i odlične energije. Veliko im hvala što su ispoštovali sve dogovore i što su dobro trenirali u protekloj nedelji. Subotički klub je za nas bio nepoznanica i drago mi je što smo ih upoznali, na za nas najlepši način, uz pobedu sa preko 30 poena viška. To je prednost koju smo stekli u prvih 15 minuta igre, zaista nestvarna košarka zbog koje mi je žao što je igrana bez publike, jer je bila uživanje za gledati. Imali smo iskusnog protivnika, tim koji je posle ispadanja iz Druge lige Srbije uspeo da zadrži par odličnih igrača. Oni momci dugo igraju zajedno i dobri su u tome, ali nisu mogli da isprate naš ritam koji smo im od početka nametnuli. Vezali smo dve utakmice za redom sa postignutih 110 poena i to želimo u nastavku. Dobro smo fizički spremni, napadi su nam brzi i ostvarujemo mnogo šuteva. Ako zadržimo takvu igru niko neće moći da nas dobije”.

“Sigurno je da smo večeras mogli napraviti i veći rezultat, kad smo došli do prednosti od 34 poena razlike, momci su malo povukli ručnu. U jednom momentu se desilo da su gosti napravili seriju od 9 razlike i malo smanjili zaostatak, ali smo mi to brzo vratili na iznad 30. Antić i Samardžić su bili standardno dobri, Trninić je danas bio jako dobar, a pohvaliti moram i novog igrača, Mihajlo Vukomanović, kojem je ovo bio prvi nastup sa timom i odma je pokazao raskoš svog talenta i igre. Odlično se uklopio u ekipu, igrač je zadatka i bez greške ih izvršava, a energija koju nosi dodatno je uticala na ostale momke. To smo želeli i od njega to dobijamo”. rekao nam je trener Jovan Andrić. Sledećeg vikenda igra se treće kolo Druge regionalne lige u kojoj naš OKK “Srbobran” putuje u Futog na duel sa KK “Basketball Stars”, gde je za očekivati da se dođe do još jedne lagane pobede i novih bodova.

Važno je pomenuti da u domaćem klubu ne manjka pobeda ni u nižim starosnim kategorjima. U prvoj utakmici takmičarske sezone, u subotu, pioniri su pobedili ekipu “Sivac” rezultatom 78:31. Najefikasniji u našem timu bili su Stefan Jokanović sa 29 poena (3 trojke), Matija Simanić sa 20 poena, Stefan Filipović sa 8 i Luka Jevtić sa 8 poena (1 trojka). Kadeti su pobedili ekipu iz Crvenke rezultatom 103:50. Strahinja Momčilović se najviše istakao postigavši 34 poena (1 trojka), Bojan Grubić 24 poena (4 trojke) i Stevan Neda sa 12 postignutih poena. Već u nedelju kadeti su ponovo igrali, ovog puta protiv odlične ekipe “Marina” iz Bačke Palanke slavili rezultatom 100:80. Rekić Stefan je bio najefikasniji u našem timu sa 41 poenom (6 trojki, 15 asistencija) i naravno Grubić Bojan sa 31 poenom (4 trojke). Jedini poraz u svih pet takmičarskih selecija ovog vikenda zabeležili su mlađi pioniri, nakon dve pripremne pobede, poraženi su od sjajne ekipe iz Bačke Palanke.

Facebook Komentari