FK Srbobran remizirao treći put

11. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Deseto kolo Vojvođanske fudbalske lige “Sever” FK “Srbobran” je igrao na svom stadionu gde je ugostio FK “Krila Krajine” iz Bačke Palanke u utakmici koja je završena rezultatom 1:1.

Srbobranska ekipa je pre meča okarakterisana kao blagi favorit, što je inicijativom na terenu i potvrđeno, ali je falia rezultatska prednost da tako i ostane. Fudbaleri u plavom ušli su u utakmicu, činilo se opušteno, kao da je pobeda potpuno izvesna samo je treba dočekati. Laganim tempom uspevali su da vode igru jer gosti gotovo da nisu imali ni jednu izglednu priliku do 40. minuta meča kada Milan Paripović koristi grešku odbrane domaće ekipe i realizuju pogodak za gostujuću ekipu.

Neočekivani gol probudio je Srbobrance koji u narednim minutima snažnije pritišću odbranu ekipe u crvenim dresovima. U jednoj od takvih akcija, u 44. minutu, Saša Glendža smelo upućuje šut sa 10 metara kroz odbranu i iznenađuje golmana Lugonju koji nije stigao da reaguje, Mogao je samo pogledom da isprati loptu koja mu prolazi u visini glave sa leve strane i trese mrežu. Sa rezultatom 1:1 odlazi se na poluvreme.

Druga deonica igre počela je pretnjama po gol Palančana, ali bez realizacije. Gotovo celo poluvreme igralo se na polovini gostujuće ekipe, uz povremene prelaske na istočnu stranu terena, bez neke opasnosti po gol domaćina. Veliki broj prekida, kornera i žutih kartona obeležio je drugo poluvreme, što je utakmicu umrtvilo i učinilo nezanimljivom. Naravno uticala je situacija i na igrače koji do isteka 90. minuta nisu ostvarili ni jednu akciju do kraja.

Za ekipu FK “Srbobran” zaigrali su: Jorgić Žarko, Vidaković Dejan, Petrović David, Živanović Ljubomir, Glendža Saša, Jovanović Radojica, Klipić Savo, Kenji Artur, Marjanov Aleksandar, Jorgić Stefan i Pavićević Igor kao prvih 11. Sa klupe su ulazili: Tešanović Nemanja (46 min), Radojković Srđan (55 min), Zeljić Siniša (74) i Dukić Aleksa (86). Na klupi su još bili: Babin Borivoj i Milosavljević Zoran.

Za naredni meč tim FK “Srbobran” neće daleko putovati jer je protivnik FK “Mladost” Turija. Opštinski derbi na programu je u nedelju, 18. oktobra, sa početkom u 15:00 časova. FK “Mladost” je trenutno bolje plasirana u ligi, zauzima visoku 5. poziciju tabele sa 6 pobeda, 1 remijem i 3 poraza, dok je “Srbobran” na poziciji 16, sa 1 pobedom, 3 remija i 6 poraz.

Facebook Komentari