Umetnici osnovci zasluženo dobili poklone

09. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Kancelarija za mlade opštine Srbobran je uoči Dečije nedelje organizovala za osnovce nižih razreda, sve četiri lokalne škole, likovni konkurs sa temom “Podeljena sreća dva puta je veće”, a danas su najboljim stvaraocima uručeni prigodni pokloni.

Decu su posetili predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i zamenica predsednika Milica Zarić, koji su najboljim mladim umetnicima lično čestitali i uručili im poklone. Kako Dečija nedelja još traje, pokloni nisu zaobišli ni ostalu decu. Lokalna samouprava je obezbedila pakete sa slatkišima za sve đake, što je odmah i podeljeno prisutnoj deci.

Na pomenutom likovnom konkursu, po mišljenu žirija koji su činili Bojan Nikolčin, Vidosava Sjekloća i Jelena Mačković, svojim radovima nagrade su zaslužili sledeći đaci:

OŠ “Vuk Karadžić

  1. Mia Šijačić I-1
  2. Sara Beličković II-1
  3. Boško Milinković III-2
  4. Lena Rafajlović IV

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

  1. Sara Popović I-4
  2. Anđela Živčić II-3
  3. Nikolina Islamović III-1
  4. Nikolin Vesić IV-1

OŠ “Pedar Drapšin”

  1. Sara Sekulić
  2. Dunja Milosavljević
  3. Lena Gazepov
  4. Vladislav Novakov

OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”

  1. Helena Dotlić
  2. Anđela Gajinov
  3. Novak Vasić
  4. Marko Stamenković.

Pored mnogobrojnih aktivnosti koje je ove nedelje imao predsednik opštine jedna se izdvaja i mora se pomenuti jer ni sam Radivoj Debeljački nije znao da će je imati. Naime, deca iz vrtića “Snežana” došla su do opštinske zgrade, u pratnji vaspitačica, kako bi iznenadila predsednika opštine i pokazala mu svoje kostima za maskenbal. I pored svih obaveza, predsednik Debeljački je našao malo vremena kako bi pozdravio mališane čiji dolazak ga je veoma obradovao.

Facebook Komentari