U Dečijoj nedelji za svako dete po nešto

07. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Da je podeljena sreća dva puta veća ove nedelje pokazali su mnogi u opštini Srbobran, sve je u znaku dece, a akcije koje su sproveli košarkaški klubovi OKK i ŽKK “Srbobran”,  Udruženje za pomoć MNRO “Biser”, Osnovne škole i vrtići, pune su ljubavi i pažnje za najmlađe.

Treneri dva pomenuta košarkaška kluba, Subić Slobodan i Andrić Dejan, obišli su danas vrtiće PU “Radost”, dva objekta, gde su uz svesrdnu pomoć svojih igrača iz mlađih takmičarskih kategorija upoznavali svoje najmađe sugrađane sa sportom kojim vladaju. Svi su mogli da nauče kako se vodi lopta, a nije izostalo ni zakucavanja na koš, uz malu pomoć trenera. Zadovoljstvo je bilo obostrano i biće još veće kada za koju godinu neko od tih devojčica i dečaka izraste u majstora igre pod obručima.

I Udruženje “Biser” je danas, sa svojim korisnicima dnevnog boravka, obišlo jedno zabavište u Srbobranu. Oni su bili gosti vrtića “Barbi”, gde su došli na poziv zaposlenih kako bi zajednički uzeli učešće u jednoj aktivnosti. Deca iz vrtića su crtala voštanim bojama u društvu štićenika “Bisera” čime se poboljšava inkluzija među decom, učili su o prihvatanju različitosti u najranijem dobu i naravno proveli jedan lep dan na otvorenom. Biseraši i zabavištanci zajedno su pravili papirnog letećeg zmaja, igrali se u dvorištu vrtića i zajedno se veselili.

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” kao uostalom i druge škole u našoj opštini, tradicionalno obeležava Dečiju nedelju koja ove godine traje od 5. do 11. oktobra. Učenici nižih razreda Zmajeve škole učestvovali su na likovnom konkursu koji je sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća” trebalo da inspiriše decu na stvaralaštvo. Nastali radovi izloženi su u Galeriji Doma kulture, zajedno sa crtežima učenika drugih škola, koje će ocenjivati opštinska Kancelarija za mlade, a zatim će najuspešnije stvaraoce nagraditi prigodnim poklonima. Pored aktivnosti koje afirmišu umetnost realizuju se i one koje favorizuju sportske talente kod dece. U pitanju su sportovi koji ne zahtevaju direktan fizički kontakt učesnika, kao što su štafete, poligoni sa preprekama i druge atletske discipline. Tradicionalna “Buvlja pijaca” ove godine će izostati iz hola škole iz očiglednih razloga, ali će ja zameniti neke druge aktivnosti prilikom kojih je potencialna opasnost od prenošenja virusa umanjena.

Facebook Komentari